HDZ-ov program nudi izlazak iz ekonomsko-socijalnog ponora u koji nas je sunovratila aktualna vlast; on jamči suzbijanje siromaštva i rast životnog standarda; jamči pokretanje gospodarstva i nova radna mjesta, ali i beskompromisnu zaštitu svih tradicionalnih hrvatskih i europskih vrijednosti. A jedan od preduvjeta realizacije tog programa jesu i sposobni zastupnici u EP-u - snažni glas Hrvatske u Europi! - istaknuo je predsjednik Karamarko u uvodniku umetka „Hrvatski GLASnik u Europi“ u blagdanskom izdanju Večernjeg lista

U uskrsnom trobroju Večernjeg lista objavljen je osmostranični prilog (umetak) „Hrvatski GLASnik u Europi“ o postignućima petoro HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu. Svaki od njih (Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Zdravka Bušić) predstavio je vlastite uspjehe i promišljanja autorskim tekstom, popraćenim mottom kojim će se koristiti u predizbornoj kampanji za nove euroizbore 25. svibnja. Tako, primjerice, Plenkovićev slogan glasi „Vjerodostojno za europsku Hrvatsku“.

Prilog možete pročitati na sljedećem linku: http://issuu.com/zastupnikplenkovic/docs/hg_2_web_small

Uvodnik „Hrvatskog GLASnika u Europi“ potpisuje pak predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Prenosimo ga u cijelosti, pod naslovom pod kojim je i objavljen. Međunaslovi su urednički:

ZA PONOSNU HRVATSKU I DOSTOJANSTVEN ŽIVOT

Naši zastupnici u Europskom parlamentu svojim su se govorima, parlamentarnim izjavama, zastupničkim pitanjima Europskoj komisiji, izvješćima, inicijativama, konferencijama, izložbama… ustrajno zauzimali u Bruxellesu i Strasbourgu za prioritete HDZ-ova programa „Hrvatski glas u Europi“. 

Trebala bi nam podeblja knjiga da samo pobrojimo sve ono što su postigli ili pokrenuli naši sadašnji, ali - uopće ne sumnjam - i budući zastupnici. Nemoguće je na ovom mjestu navesti sve njihove uspjehe, sve nacionalne interese koje su nepokolebljivo promicali: gospodarski razvoj, spas hrvatske poljoprivrede i ribarstva; suradnja sa županijama i gradovima na pripremi EU projekata; zapošljavanje i pomoć otpuštenim radnicima; prometno povezivanje i Pelješki most; afirmacija Domovinskog rata; zaštita obitelji i hrvatskog identiteta; ravnopravnost Hrvata u BiH…                                                                                                             

Bitno je tko nas predstavlja! 

I službene statistike, kao i ocjene promatrača, potvrđuju da je HDZ-ova delegacija bila jedna od najaktivnijih, a rekao bih i najinventivnijih u EP-u. Svojim su radom naši zastupnici neprijeporno opravdali povjerenje koje su im dali hrvatski građani. 

Uloga EP-a kao zakonodavne institucije od velike je važnosti za Republiku Hrvatsku jer je više od 70 posto svih nacionalnih zakonskih akata članica EU vezano za europsku legislativu. Zato i jest bitno da našu zemlju ondje predstavljaju najkompetentniji, najbolji zastupnici. A to su bili i bit će - s ponosom naglašavam - upravo oni HDZ-ovi.

Neiskorištene mogućnosti

Europska unija kroz zajedničke politike otvara brojne mogućnosti za Hrvatsku. Iz strukturnih i investicijskih fondova EU na raspolaganju nam je 85 milijardi kuna tijekom sedam godina. Ta bi sredstva trebala biti impuls toliko željenog oporavka i razvoja. Ali, aktualna vlada, unatoč pripremljenim projektima koje je naslijedila, nije znala, niti zna, povući osigurani novac. Od ponuđenih nam 3,4 milijarde kuna za 2013. nismo povukli ni lipe! 

No umjesto da Vlada dovede stručnjake i primi se posla, ona i sebe i sve nas iscrpljuje svakodnevnim kreiranjem lažnih afera te otvaranjem svjetonazorskih podjela. Kukuriku koalicija dovela je Hrvatsku do ruba: nezaposlenost nikad veća, mladi masovno iseljavaju, stariji potpuno osiromašeni, a Vlada nikad socijalno bešćutnija!

Program gospodarskog oporavka

HDZ ima znanje i odgovore na izazove današnjeg vremena. Nakon Svehrvatskoga gospodarskog foruma pripremamo i konferenciju na kojoj ćemo prezentirati dio naših velikih razvojno-investicijskih projekata. Naš plan za gospodarski rast je cjelovit. Posljednje detalje razrađujemo - što nije nikakva tajna - s našim inozemnim prijateljima. HDZ-ov program obuhvaća konkretne mjere zapošljavanja, porezno rasterećenje, stimulacije poduzetništvu, stvaranje pravne stabilnosti i sigurnosti... Državnu pak upravu pretvorit ćemo u istinski servis građana i gospodarstva. Dio našeg programa su i efikasne javne investicije koje - financirane iz EU fondova, koncesija i izravnih stranih ulaganja - neće podizati razinu duga. 

HDZ-ov program nudi izlazak iz ekonomsko-socijalnog ponora u koji nas je sunovratila aktualna vlast; on jamči suzbijanje siromaštva i rast životnog standarda; jamči pokretanje gospodarstva i nova radna mjesta, ali i beskompromisnu zaštitu svih tradicionalnih hrvatskih i europskih vrijednosti. 

Preduvjet - najkompetentniji zastupnici

A jedan od preduvjeta realizacije tog programa jesu i sposobni zastupnici u EP-u - snažni glas Hrvatske u Europi. Upravo o uspješnom, kontinuiranom, predanom radu sadašnjih HDZ-ovih zastupnica i zastupnika možete puno toga pročitati u ovom podlistku. 

HDZ će zajedno sa svojim zastupnicima u Europskom parlamentu ostati dosljedan i u potpunosti, svojim aktivnostima, usmjeren na gospodarski rast i razvoj Hrvatske i bolji život građana.

PrivitakVeličina
20140419ep-hdz.glasnikvl.pdf2.81 MB