Naš eurozastupnik Davor Ivo Stier jučer je primio nagradu „MEP Awards 2015“ za najboljeg europarlamentarca 2015. godine u kategoriji razvojne suradnje! Uistinu veliko priznanje našem eurozastupniku Stieru za sav uloženi rad i trud, kao i HDZ-u - punopravnom članu Europske pučke stranke!

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada bivša je potpredsjednica Europske Komisije Viviane Reding istaknula da je Stier prvi hrvatski eurozastupnik, koji je dobio ovo priznanje - popularno nazvano „EU Oscar“. 

Eurozastupnici su odabrali!

Naime, svake godine „The Parliament Magazine“ organizira izbor za najboljeg eurozastupnika u više kategorija. Zastupnike nominiraju nevladine udruge, instituti i zaklade koji se bave europskom politikom. Pritom se ocjenjuje kvaliteta i broj nominacija te se odabiru tri kandidata za svaku kategoriju. Eurozastupnici potom glasuju za kandidate, a ove godine je njih gotovo 500 odabralo pobjednike.

Potvrda napornog rada!

Eurozastupnik Stier - ujedno i koordinator i glavni pregovarač Europske pučke stranke u Odboru za razvoj - istaknuo je prilikom preuzimanja nagrade da je ovo priznanje veliki poticaj za daljnji rad u EP-u:

- Sama nominacija i nagrada uslijedila je nakon uloženog napora u pripremi izvješća o „Globalnom razvojnom okviru nakon 2015“. Kao izvjestitelj EP-a imao sam priliku sudjelovati u jednom uistinu inkluzivnom procesu gdje je postignut konsenzus svih većih političkih grupa oko nove strategije razvoja. Rezultat je jedna snažna poruka EP-a da nova razvojna politika EU mora biti usmjerena ka tome da osiguramo dostojanstvo i pravdu za sve naše građane!

https://hdz.hr/vijest/eu/video-usvojena-stierova-rezolucija-o-globalnim-...

https://hdz.hr/vijest/eu/stierova-konferencija-o-razvojnoj-politici-dost...