Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica na sjednici Odbora za turizam i promet EP-a sudjelovala je u raspravi o Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T) s predstavnicima Europske komisije. 

Već je vrlo dobro poznato da se eurozastupnica Šuica ustrajno bori za izgradnju Jadransko-jonskog koridora, stoga nije propustila priliku uputiti pitanja o realizaciji tog projekta:

Od Trsta do Patrasa

- Tijela lokalne i regionalne uprave donose prostorno-plansku dokumentaciju koja mora biti usklađena s nacionalnom strategijom razvoja prometa. Stoga me zanima tko konkretno odlučuje o trasi koridora? Ovo je prekogranični projekt koji se odnosi na čak šest država: kreće od Trsta, a trebao bi završiti u grčkom Patrasu. U Berlinu je na sastanku kancelarke Angele Merkel s državnicima jugoistočne Europe zaključeno da je Jadransko-jonski koridor važan zbog boljega infrastrukturnog i gospodarskog povezivanja Europe. Njime bi se, također, potaknuli rast i konkurentnost, stoga nemojmo smetnuti s uma geopolitičku važnost izgradnje koridora!

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-ek-je-li-sdp-ova-vlada-uopce-zatrazila-fin...

http://hdz.hr/vijest/eu/bruxelles-odgovorio-suici-vlada-rh-jos-nije-zatr...

Autocestom povezati Europu

Nazočni zastupnici su se usuglasili da je integrirano projektiranje i planiranje ključni aspekt svakog projekta pri izgradnji svih TEN-T mreža, pa tako i Jadransko-jonskog koridora. Predstavnik EK je odgovorio da Jadransko-jonski koridor nije službeno uvršten u Transeuropsku prometnu mrežu, ali se promatra kao najozbiljniji projekt za nastavak izgradnje autoceste i povezivanje jugoistočne Europe.