Na dvodnevnom sastanku Predsjedništva Europske pučke stranke (EPP) u španjolskom Toledu sudjeluju i naši eurozastupnici - voditeljica HDZ-ove delegacije u EP-u Dubravka Šuica i koordinator EPP-a u parlamentarnom Odboru za razvoj Davor Ivo Stier. 

Sastanak je svojim obraćanjem otvorio domaćin, španjolski premijer Mariano Rajoy - ujedno i lider stranke Partido Popular iz grupacije EPP-a. A sudjelovali su, također, i predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u EP-u Manfred Weber, kao i povjerenica EK za unutarnje tržište, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Elżbieta Bieńkowska. 

Protiv terorizma, za digitalnu Europu!

Čelnici najbrojnije grupacije u EP-u sastali su se kako bi definirali zakonodavne prioritete EU s posebnim naglaskom na jedinstveno digitalno tržište koje ima sve važniju ulogu u europskim gospodarstvima, a koje će dodatno osnažiti lidersku gospodarsku poziciju EU. 

Na sastanku se razgovaralo i o borbi protiv terorizma, za koju EPP-ovci smatraju da mora biti prioritet na lokalnim i nacionalnim razinama, kao i na zajedničkom europskom planu. Zbog terorističkih napada u Parizu na redakciju satiričkog časopisa velika pažnja posvećena je kreiranju učinkovitih instrumenata i mjera za borbu protiv terorizma.