Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica uputila je pismo visokoj predstavnici Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku (i potpredsjednici Europske komisije) Federici Mogherini kojim je zatražila očitovanje o stajalištu talijanskog predsjedništva EU glede budućnosti Jadransko-jonske regije te financiranja izgradnje Pelješkog mosta. 

Berlinska deklaracija

Šuica je u svome pismenom obraćanju podsjetila na zaključke prošlotjedne berlinske konferencije o Zapadnom Balkanu pod predsjedanjem njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je rezultirala Deklaracijom o četverogodišnjoj pomoći zemljama jugoistočne Europe u svrhu napretka i pomirenja. 

U nastavku prenosimo pitanja koja je uputila naša eurozastupnica:

Koliko ćete aktivno raditi na povezivanju zemalja jugoistočne Europe - ne samo politički, nego i infrastrukturalno - kako bi postale konkurentnije i privlačnije za izravna ulaganja i daljnji razvoj ekonomija? Naglasak stavljam na izgradnju Jadransko-jonskog koridora. Stoga me zanima jeste li u mogućnosti predvidjeti tijek realizacije tog projekta? 

Budući da je predstudija izvodivosti Europske komisije pokazala da je izgradnja Pelješkog mosta "najprikladnije rješenje" za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom RH, zanima me hoćete li se zalagati za osiguranje potrebnih sredstva kako bi se na taj način povezala dva odvojena područja RH, a time i Europske unije? 

Pismo u cijelosti možete pročitati OVDJE

http://hdz.hr/vijest/eu/dubravka-suica-uputila-pitanje-europskoj-komisiji

http://hdz.hr/vijest/eu/na-inicijativu-dubravke-suice-dubrovacki-europar...

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-ek-je-li-sdp-ova-vlada-uopce-zatrazila-fin...