Eurozastupnica Dubravka Šuica (ujedno i potpredsjednica Žena Europske pučke stranke) u gradu Zingstu na sjeveru Njemačke sudjeluje na Ljetnoj akademiji žena liderica EPP-a. Ljetna akademija održava se pod predsjedanjem bivše dugogodišnje zastupnice u Europskom parlamentu Doris Pack. Nakon Palma de Mallorce (Španjolska), Istanbula (Turska) i Rima (Italija), žene liderice EPP-a ovog puta susrele su se na obali Baltičkog mora na konferenciji naziva „Kako žene obnavljaju tržište rada: usklađivanje poslovnog i privatnog života, druga karijera, poduzetništvo i perspektive budućih politika“.

U Europskoj uniji aktualna je velika rasprava o imenovanju članova/-ca Europske komisije. O važnosti ravnopravne zastupljenosti žena, predsjednike vlada država članica EU upoznao je predsjednik EK, pučanin Jean-Claude Juncker. Upravo ovaj susret žena liderica EPP-a stoga je i posvećen jačanju položaja žena - kako u politici, tako i u poduzetništvu. Naglasak je, uz ino, i na demografskim promjenama te potrebi osiguranja tržišnih politika usmjerenih na obitelj.

Podsjećamo, rezultat rada prošlogodišnje Akademije bila je Rezolucija o ženama u poduzetništvu, preuzimanju rizika te suočavanju s izazovima, a ista takva se - u skladu s temom - očekuje i na ovogodišnjem Kongresu Žena EPP-a.