Povjerenstvo UN-a o statusu žena ovaj tjedan u New Yorku nastavlja zasjedanje na kojem sudjeluje voditeljica HDZ-ove delegacije u EP-u Dubravka Šuica, kao članica izaslanstva Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova EP-a. Tijekom svog boravka, Šuica će se zajedno s kolegama eurozastupnicima sastati s voditeljem delegacije EU pri UN-u Thomasom Mayr-Hartingom, pomoćnicom glavnog tajnika UN-a Lakshmi Puri, zamjenicom direktora UNICEF-a Geeta Rao Guptom, kao i drugim predstavnicima svjetskih institucija koji promiču jednakopravnost spolova.

Kriterij kvalitete, a ne spola! 

Uoči puta naša je eurozastupnica kazala da je ravnopravnost spolova imperativ za svako društvo te da svaka država mora usmjeriti svoje resurse za bolji društveni i ekonomski položaj žena:

- Da bismo ostvarili te ciljeve moramo osigurati jednake mogućnosti muškarcima i ženama za postizanje uspjeha koji se neće nužno temeljiti na spolnoj pripadnosti, nego na sposobnosti i znanju!

Ženska snaga i odlučnost!

Teme UN-ove sjednice, koja je započela 9. ožujka, su izazovi i prepreke u provedbi Pekinške deklaracije - dvadeset godina nakon njena potpisivanja - s ciljem postizanja svijesti o važnosti jednakopravnosti spolova i osnaživanja položaja žena. Naime, prema Deklaraciji države članice trebaju uspostaviti institucionalne mehanizme kojima će osigurati ravnopravnost i unaprjeđivanje društvenog statusa žena.

Ustrajno za ravnopravnost! 

Eurozastupnica Šuica, ujedno je i potpredsjednica Žena Europske pučke stranke (EPP Women) te se oduvijek aktivno zalagala za ravnopravnost spolova kako u politici, tako i u poduzetništvu. Jer ravnopravnost, kako često ističe, pozitivno utječe na gospodarstvo i društveni razvoj u cijelosti!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-suica-tko-se-boji-pametnih-i-obrazovanih-zena

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-na-susretu-liderica-epp-o-ravnopravnoj-zastupljenosti-zena-u-politici