U sklopu obilježavanja 50. obljetnice djelovanja Folklornog ansambla „Linđo“ voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica od 15. do 17. rujna ugostit će u Bruxellesu 50-ak članova te najpoznatije dubrovačke folklorne i plesne skupine.  

Članovi Folklornog ansambla „Linđo“ nastupit će ispred EP-a, a predviđen je nastup i na središnjem briselskom trgu Grand Place. To će, naime, biti jedinstvena prilika za predstavljanje bogate kulturne baštine i tradicije Hrvatske i hrvatskog juga ne samo članovima EP-a, već i široj europskoj javnosti.

Zaštita kulturne baštine

Eurozastupnica Šuica ugostit će i izaslanstvo neretvanskih lađara, koje će predvoditi počasni predsjednik Udruge lađara Neretve i osnivač neretvanskog spektakla Maraton lađa Milojko Glasović.  A sve s ciljem da Maraton lađa dobije poseban status u EU, te da se neretvanska lađa i trupa zaštite kao izvorna maritimna kulturna baština UNESCO-a.

Regata od Beča do Vukovara

Valja istaknuti da će neretvanski lađari predstaviti projekt regate koja bi se održala od 1. od 17. srpnja 2017.  u povodu Dvadesetog maratona lađa i četvrte godišnjice članstva Hrvatske u EU. Tada bi deset neretvanskih lađa krenulo na put Dunavom na ruti dugoj 400 kilometara - od Beča, preko Bratislave i Budimpešte do Vukovara - za čiju će se realizaciju tražiti potpora EU.

PrivitakVeličina
lindjo-poster.pdf1.12 MB