Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica ugostila je u Bruxellesu vodstvo Hvidre (Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata) te dvojicu veterana 4. gardijske brigade.

Predsjedništvo Hvidre i čelnici njenih županijskih organizacija - predvođeni predsjednikom Josipom Đakićem - još su u studenom 2013. bili posjetili strasburški dio EP-a (u kojem se održavaju plenarne sjednice) te im je tom prigodom Šuica obećala da će organizirati i posjet Bruxellesu (gdje zasjedaju parlamentarni odbori, a eurozastupnici imaju urede) kako bi se u potpunosti upoznali s radom zakonodavnog tijela Europske unije, ali i obišli sjedište Sjeveroatlantskog saveza. Đakić je stoga sa zadovoljstvom istaknuo:

Ispunjeno obećanje

- Hvala našoj eurozastupnici Šuici na ispunjenom obećanju, posebice na organizaciji posjeta NATO-u koji je sve nas, visoke časnike, iznimno interesirao. Uostalom, to se vidjelo i po brojnim pitanjima koje smo postavili našem veleposlaniku pri NATO-u Borisu Grigiću i vojnom predstavniku Milanu Žuniću. 

U briselskom EP-u naši vojni invalidi i veterani susreli su se s hrvatskim eurozastupnicima koji su ih detaljnije upoznali o radu i načinom donošenja odluka u institucijama EU.