Voditeljica hrvatske delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica (ujedno i potpredsjednica naše stranke) zahvalila se predsjedniku Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Manfredu Weberu na čestitki - koju je uputio hrvatskoj delegaciji EPP-a - na nedjeljnoj pobjedi i izboru prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Šuica se, ujedno, zahvalila i predsjedniku te najveće i najutjecajnije europske političke stranke Josephu Daulu, kao i predsjedniku Vanjskopolitičkog odbora EP-a Elmaru Broku na dolasku u Zagreb i potpori koju su iskazali prvoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-hrvatskoj-su-potrebne-promjene-izaberi...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-draga-kolinda-s-ponosom-prenosim-pozdr...

ZAjedništvom do uspjeha

- Kolinda Grabar-Kitarović inzistirat će na dugo čekanom i prijeko potrebnom zajedništvu koje će biti ključno za izlazak iz duboke gospodarske i socijalne krize u kojoj se nalazi Hrvatska. Grabar-Kitarović ponovila je više puta da će biti predsjednica svih građana Republike Hrvatske - istaknula je Šuica, te dodala:

Zahvala europskim lidericama

- HDZ niže pobjede od 2012. godine! Prije pobjede na predsjedničkim izborima pobijedili smo na lokalnim  izborima i dva puta na izborima za Europski parlament, no kruna će ipak biti pobjeda na parlamentarnim izborima ove godine. Također, zahvaljujem i ženama Europske pučke stranke na čelu s gospođom Doris Pack s kojom sam u listopadu 2014. organizirala kongres Žena Europske pučke stranke u Zagrebu kada su europske liderice došle iskazati potporu kandidaturi Kolinde Grabar-Kitarović.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hrvatska-je-spremna-za-zenu-na-celu-drzave