Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i ove su godine na dostojanstven način obilježili 27. Dan sjećanja za sve žrtve Vukovara i Škabrnje u velikosrpskoj agresiji. Kao i svake godine od pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, hrvatski eurozastupnici u Europskom parlamentu organiziraju molitvu i sjećanje te tako odaju počast civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hrvatski-eurozastupnici-u-strasbourgu-obiljezili-dan-sjecanja-na-zrtve-vukovara-i-skabrnje

Trenucima molitve i sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u prostorijama Europskog parlamenta u Bruxellesu prisustvovali su hrvatski zastupnici iz svih političkih grupa u EP-u, članovi Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji te asistenti i stažisti.

Mukom izborena sloboda

Voditeljica delegacije HDZ/EPP u Europskom parlamentu Dubravka Šuica zahvalila je prisutnima što su na dostojanstven način obilježili održavanje ove važne obljetnice i pritom poručila:

- Na današnji dan prisjećamo se svih poginulih branitelja i nevinih žrtava Vukovara i Škabrnje. Sjećanje na njih budi osjećaj tuge, ali i ponosa jer bez njihovog herojstva ne bi postojala suverena, slobodna i europska Republika Hrvatska. Neka je svima vječna slava i hvala!