Naša eurozastupnica i stručnjakinja za financije Ivana Maletić osvrnula se na najnovije preporuke EK za oporavak hrvatskog gospodarstva. U priopćenju je istaknula da je EK Milanovićevoj vladi jasno poručila - posao nije odrađen!

U nastavku izdvajamo ključne poruke eurozastupnice Maletić, a priopćenje u cijelosti pročitajte OVDJE.

Kontinuirana upozorenja iz Bruxellesa

Kada se pročitaju nove preporuke Europske komisije za Hrvatsku vidimo da je najvećim dijelom riječ o ponavljanju preporuka iz 2014. I dalje se traže promjene u sustavu upravljanja prihodima i rashodima, promjene u poreznoj politici i smanjenje parafiskalnih nameta, restrukturiranje javnih poduzeća, reforma mirovinskog sustava, fleksibilizacija tržišta rada, dobro definirani predstečajni i stečajni postupci, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja. Jasna je poruka da posao nije odrađen i da se ponovno provedba istih aktivnosti očekuje u 2015. 

SDP-ov sindrom nesposobnosti

Nema pomaka prema naprijed, još uvijek osnovne promjene nisu odrađene i daleko smo od naprednijih reformi koje bi jačale hrvatsko gospodarstvo i pozicionirale Hrvatsku među aktivne i rastuće države članice. A upravo se to mora i može događati. Katastrofalno stanje u kojem se Hrvatska nalazi bilo bi manje strašno kada bi Vlada pokazivala makar minimalne znakove razumijevanja stvarnosti.

Žalosno!

Zar nije žalosno da nakon ovakvih poruka iz Bruxellesa - u kojima se Hrvatska jasno svrstava u najteže kategorije dviju alarmantnih procedura - potpredsjednik Vlade ponosno izjavljuje kako su uspjeli. Što su uspjeli? Dovesti državu na dno i da živi isključivo od pozitivnih trendova koji se događaju drugima. Potpredsjednik i Vlada ovaj su put zaslužili da im se čestita na gluposti!

PrivitakVeličina
priopcenje.pdf82.84 KB