Nakon Varaždinske i Međimurske županije, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore posjetili su Krapinsko-zagorsku županiju. Grad Zlatar bila je prva stanica. U direktnoj komunikaciji sa stanovnicima, kandidati su imali prilike čuti konstruktivne prijedloge kako bi se i Hrvatsko zagorje razvijalo istim tempom kao i naše najrazvijenije županije.

Općina Lobor može se pohvaliti mnogim strateškim projektima, a jedan od njih je onaj socijalni - građani su, naime, pokrenuli udrugu za djecu s intelektualnim teškoćama, a cijeli projekt financiran je iz EU fondova.

Demokršćanstvo & narodnjaštvo

Prilikom posjeta Mariji Bistrici, kandidati su istaknuli istinski smisao vrijednosti Hrvatske demokratske zajednice - demokršćanstvo i narodnjaštvo. U razgovoru s domaćim župnikom kandidati su saznali i o mogućnosti dodatnog povezivanja Marije Bistrice sa Zagrebom. Važnost duhovnog života za naš narod vidljiva je i u svakodnevnim posjetima Svetištu, koje je poznato i po dolasku svetog pape Ivana Pavla II. koji je na istome mjestu kardinala i mučenika Alojzija Stepinca proglasio blaženim.

Očuvanje kulturne i povijesne baštine

U Gornjoj Stubici kandidati predvođeni Karlom Resslerom obišli su muzej Hrvatskog zagorja te dvorac Oršić koji su zorni prikazi njegovanja hrvatske kulturne i povijesne baštine diljem Hrvatske. U Donjoj Stubici kandidati su pak iz prve ruke saznali više o projektu distributivnog centra za proizvodnju lijekova (tvrtka Salvus d.o.o.). Kako bi istaknuli važnost hrvatskog članstva u Europskoj uniji, naši su kandidati obišli Oroslavlje, Zabok te Sveti Križ Začretje, gdje su u fokusu digitalizacija i modernizacija postojećih tvrtki, modernizacija željezničke pruge te očuvanje kulturne i povijesne baštine na tim prostorima.

Tuđmanova rodna kuća

Potom su se u Velikom Trgovišću, posjetivši njegovu rodnu kuću, prisjetili prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, tvorca moderne i slobodne hrvatske države. Njegova je važnost u našoj povijesti nemjerljiva - Tuđmanova politika zajedništva bila je pokretač našega naroda u najtežim trenucima.

Bedekovčina - posljednja stanica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Naši su kandidati pred više od 300 članova i simpatizera prezentirali naš europskih program, ali i sve politike koje uspješno provodi Vlada Republike Hrvatske predvođena predsjednikom Plenkovićem. Očekuje nas zalaganje za hrvatske nacionalne interese u Bruxellesu, a kandidati s naše, pobjedničke liste to najbolje mogu!