Što će nam nova godina donijeti uvelike ovisi o tome što ćemo mi donijeti novoj godini. Ono što je sigurno jest da će hrvatska delegacija Europske pučke stranke u Europskom parlamentu i dalje raditi vrlo predano i angažirano u svim odborima i delegacijama, a sve u interesu Republike Hrvatske i naših građana! - istaknula je u božićnoj čestitki voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

Čestitku možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati: 

„Ne bojte se, jer vam, evo, donosim radosnu vijest o velikom veselju za sav narod“. Riječi su anđela nakon Isusova rođenja. U Bibliji je 365 puta ispisano „ne bojte se“ kao dnevni podsjetnik da ne živimo u strahu. 

Što će nam nova godina donijeti uvelike ovisi o tome što ćemo mi donijeti novoj godini. Ono što je sigurno jest da će hrvatska delegacija Europske pučke stranke u Europskom parlamentu i dalje raditi vrlo predano i angažirano u svim odborima i delegacijama u kojima djelujemo, a sve u interesu Republike Hrvatske i naših građana.

Europska unija, ali i Hrvatska danas se nalaze pred velikim izazovima na koje je moguće adekvatno odgovoriti samo zajedničkim pristupom obzirom da migrantska i gospodarska kriza te terorističke prijetnje kao i sigurnosni problemi zahtijevaju koordinirani pristup svih država članica.  

Pariški teroristički napad koji je zgrozio čitav svijet unio je nemir i na Europski kontinent. U duhu božićnog svjetla ovo nedjelo dokaz nam je da više nego ikad trebamo  biti jedinstveni i svjesni da samo suradnjom i zajedničkim snagama možemo graditi bolju europsku budućnost.

Također u Parizu, postignut je povijesni sporazum nakon dugogodišnjih pregovora o borbi protiv klimatskih promjena i zatopljenja uz suglasnost 196 država sudionica jer smo dužni ostaviti zemlju onima od koje smo je posudili - od naših potomaka.  

U novoj godini otvaramo i novu knjigu, knjigu čije su stranice prazne i čekaju da ih ispišemo kao odgovorni građani Hrvatske, ali i Europske unije jer svatko od nas treba pozitivnim primjerom djelovati u svojoj okolini; u obitelji, školi, na radnom mjestu pa do političkih organizacija jer služiti hrvatskom narodu za mene predstavlja istovremeno čast, ali i odgovornost. 

Uvjerena sam da će naša delegacija, kao i dosad, stranice naše knjige ispisivati uspjesima u pogledu ostvarivanja ravnopravnog položaja oba spola, zaštite okoliša, ostvarivanju punopravne konstitutivnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini i zaštiti hrvatskih interesa u susjednim zemljama, stvaranju boljih uvjeta za život i obrazovanje naših građana kao i na mnogim drugim područjima.  

U svjetlu aktualnih izazova više nego ikada potrebno nam je betlehemsko svjetlo, ono svjetlo koje donosi novorođeno dijete i koje nam kaže „ne bojte se“. Neka nas ono učini jedinstvenima i unese mir, radost i smijeh  u naše domove i u našu Domovinu. 

U svoje ime i ime hrvatske delegacije Europske pučke stranke u Europskom parlamentu želim vam sretan i blagoslovljen Božić i radosnu 2016. godinu.