Predsjednici Europskog vijeća Donald Tusk i Europske komisije Jean-Claude Juncker su na plenarnoj sjednici predstavili zaključke nedavno održanog zajedničkog summita na kojem je glavna tema bila energetska unija - čiji je cilj energetska sigurnost, učinkovitost, istraživanje i razvoj te zajedničko unutarnje tržište.

Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica na raspravi je kazala da podupire brigu Vijeća i EK o 500 milijuna građana EU, kao i poticanje investiranja u energetiku. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-suica-ek-lng-terminal-vazan-za-energet...

Neovisnost i zaposlenost!

Naša eurozastupnica je istaknula da je važno poslati jasnu poruku investitorima da se u Europu može sigurno ulagati što će dovesti do ne samo energetske neovisnosti, nego i rasta gospodarstva i novih radnih mjesta!

Kohezija europskih politika!

Nadalje je Šuica istaknula da se slaže sa stavom predsjednika Tuska da strukturne reforme moraju prvo biti provedene na nacionalnoj razini:

- Bez reformi na nacionalnoj razini neće biti rasta i razvoja, kao ni smanjivanja nezaposlenosti. Važno je, stoga, voditi računa i o koheziji europskih politika kako bi se projekti rasporedili ravnomjerno - ne samo po geografskom kriteriju, već i stupnju gospodarskog razvoja!