Iz srca Vinkovaca, s Trga bana Josipa Šokčevića, naša je koalicijska lista službeno  započela kampanju. I to druženjem naših kandidata s građanima uz tzv. info štand. Stisci ruku, razgovori, pitanja, odgovori, vladajućima kritike, a HDZ-ovim eurozastupnicima čestitke na svemu do sada učinjenom... Poslane su javnosti i više nego jasne poruke: preko reformi do rasta i zapošljavanja! Neuspjeh u povlačenju novca iz EU fondova nije pitanje softwarea, nego SDP-ova neznanja! HDZ-ovi kandidati znaju, mogu i žele zastupati hrvatske interese u Europi! Snaga europske Hrvatske! Snaga za bolje sutra! Prvi dan službene kampanje naše koalicije završit će večeras velikim predizbornim skupom u gradu heroju - Vukovaru

Nositelj HDZ-ove koalicijske liste Andrej Plenković, razgovarajući s građanima i u izjavama za medije, istaknuo je da je univerzalna poruka programa HDZ-a i partnera utemeljena na platformi EPP-a - preko reformi do rasta i zapošljavanja te izlaska iz krize! To je ključ cijele kampanje za europske izbore.

Politička odgovornost za neuspjehe

Kukuriku, nastavio je Plenković, izigrao je povjerenje građana, a u EU se, blago rečeno, nije snašao. Donošenjem Lex Perkovića pokazali su da nemaju jasan stav o državnom, komunističkom terorizmu protiv Hrvata u iseljeništvu za vrijeme SFRJ. Nisu u stanju koristiti EU fondove - uplatili smo u zajednički tri milijarde kuna, a nismo povukli natrag tako reći ni kune. 

- To zahtijeva političku odgovornost i nije stvar softwarea - to je stvar lošeg upravljanja Hrvatskom. Nakon svega nekoliko mjeseci od ulaska u EU ušli smo u proceduru prekomjernog proračunskog deficita. Mjere koje se poduzimaju samo su kratkoročne, Vlada je dokazala da ne zna planirati ni prihode ni rashode.

Lista bez zečeva i mamaca

Plenković je naglasio i da je HDZ iskazao visoki stupanj povjerenja u svoje eurozastupnike - ljudi koji su bili u Bruxellesu ovih godinu dana ponovno su na prvim mjestima na listi:

- Mi nemamo zečeva ni mamaca koji unaprijed priznaju, premda predvode liste, da nemaju namjeru zastupati interese Hrvatske u Europskom parlamentu. Ovi su izbori preskupi da bi bili anketa, test javnog mijenja za neke buduće izbore. Izbori trebaju biti za one koji mogu, znaju i žele biti zastupnici RH sljedećih pet godina! Mi smo svi jednako Slavonci, Dalmatinci i Istrijani. HDZ-ovi parlamentarci više su puta obišli sve krajeve, tako ćemo nastaviti i u budućnosti.

Ivan Sablić, jedini predstavnik iseljeništva na svim listama za euroizbore, napomenuo je pak da ta činjenica dovoljno govori o tome koliko HDZ drži do svih Hrvata - bez obzira gdje živjeli: 

- Uopće ne sumnjam u još jednu veliku HDZ-ovu pobjedu!

EU novcem do jake Slavonije!

Ivana Maletić dokazani je financijski ekspert, vjerojatno i najbolja poznavateljica rada EU fondova u Hrvatskoj. Družeći se s građanima u Vinkovcima, rekla im je da su upravo oni najbolja „anketa“ o radu eurozastupnika. Iz sjajnog ozračja koji su ovdje stvorili, vidljivo je da su naši zastupnici radili dobro. 

- U svom mandatu pokušala sam biti građanima na usluzi, pomoći im, savjetovati ih. Nastavit ćemo s njima, s vama, raditi na svim projektima jer nam je cilj jaka Slavonija!

O mogućnostima korištenja EU fondova više će biti govora poslije podne na tribini u vukovarskom Hotelu Lav, prije velikoga predizbornog skupa u Ružičkinoj kući.