HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu (EP) Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier posjetili su hrvatske branitelje koji već puna dva mjeseca prosvjeduju ispred „svog“ ministarstva. Prosvjednici su ih srdačno dočekali, a naši su Briselci jednodušno poručili: Tražimo da se donese ustavni zakon o hrvatskim braniteljima! 

Hvala vam!

Plenković je u ime svih HDZ-ovih eurozastupnika pozdravio branitelje te im izrazio snažnu podršku:

- Dragi prijatelji, želimo s vama podijeliti naša iskustva iz EP-a, prije svega ona vezana za rezoluciju o Šešelju i znakovitoj šutnji Beograda na njegove velikosrpske istupe i govor mržnje. Naš stav je jasan -podržavamo ustavni zakon o hrvatskim braniteljima! Nadamo se da će prava branitelja biti na razini kakvu i zaslužujete. Vi ste dali najviše za Hrvatsku! Sve ovo što radimo u Europi ne bismo mogli da nije bilo vas. Hvala vam!

Bešćutni trojac Matić-Nađ-Glavašević

Zastupnici su razgovarali s braniteljima, stopostotnim vojnim invalidima Domovinskog rata, koji su im iznijeli svoje probleme. Najviše ih smeta bešćutna politika ministra Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića - koja je srozala više nego zaslužena prava hrvatskih branitelja.

Stopostotni su se invalidi zahvalili našim eurozastupnicima na potpori koju su im pružili te su izrazili uvjerenje da će se ustrajnošću uspjeti izboriti za svoja prava. 

NE umanjivanju prava braniteljima!

Plenković je, prilikom posjeta, dao izjavu za medije u kojoj je ponovio riječi podrške i još jednom izrazio nedvosmisleni stav HDZ-ovih europarlamentaraca o pravima branitelja:

- Kolegice Šuica i Maletić te kolega Stier i ja želimo da se iskoriste svi zakonski mehanizmi kako se prava hrvatskih branitelja ne bi umanjila. To je naša ključna poruka. Današnji susret bio je prigoda da i mi malo detaljnije - izravno od branitelja - čujemo što su sve u prošla dva mjeseca artikulirali i kakve su bile reakcije ignorantske SDP-ove vlasti.