Ovisno o uvjerljivosti plana reformi Vlade RH odlučit ćemo hoćemo li preporučiti Vijeću da za Hrvatsku pokrene proceduru prekomjernih neravnoteža. U tom slučaju, Vlada će morati predočiti novi, korektivni akcijski plan! - poručio je Milanovićevoj družini povjerenik Europske komisije (EK) za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici. 

Poigravanje sankcijama

Ministri Lalovac i Grčić, naime, putuju u Bruxelles kako bi EK-u sutra prezentirali plan reformi. Pred Vladom RH jedan je od najzahtjevnijih sastanaka na kojem bi se moglo odlučiti i o uvođenju sankcija Hrvatskoj zbog neispunjavanja europskih kriterija - koje uključuju i blokadu povlačenja novca iz EU fondova.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-nove-mjere-za-javna-poduzeca-no...

„Plan“ u propast

Naša je financijska ekspertica Ivana Maletić argumentirano istaknula da su Vladine mjere koje ministar Lalovac nosi u Bruxelles kozmetičke prirode: 

- EK muku muči sa SDP-ovom vladom kako bi izvukla poneku mjeru kojom bi se bar nešto pozitivno odradilo u Hrvatskoj. Sad Vlada ponovno tu mjericu po mjericu pokušava prezentirati u Bruxellesu umjesto da je napravila sveobuhvatni program i plan reformi za gospodarski oporavak. 

Komisija zasigurno nezadovoljna

Maletić je naglasila i da SDP-ova vlada nikad istinski nije radila na reformama niti se ozbiljno bavila gospodarskim oporavkom. Uostalom, u to se područje niti ne razumije! 

- Nema dvojbe, u Bruxellesu sigurno neće biti zadovoljni - oni će, naravno, od Vlade RH tražiti konkretan plan!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-umjesto-uhljebljivanjem-i-porez...