Premijer Zoran Milanović je zajedno sa svojim ministrima jučer predstavio mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova. Zvučalo bi impresivno da s ovakvim „famoznim“ prezentacijama Milanovićeva vlada ne kasni tri godine i da u svom igrokazu ne prešućuje dosadašnji debakl (ne)povlačenja EU sredstava! Naime, ako samo pogledamo što je u svom izvješću Državni ured za reviziju utvrdio za Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture - skandalozna je činjenica da Ministarstvo Hajdaša Dončića nije pripremilo projekte pa je EU novac propao!

Na samom smo dnu!

Za Dnevnik HTV-a i RTL Danas, naša je stručnjakinja za EU fondove eurozastupnica Ivana Maletić argumentirano istaknula - već nebrojeni put - da se SDP-ova vlada nije iskazala u povlačenju EU sredstava, kao što to oni uporno obmanjuju javnost cijeli mandat: 

- Problem je što se poticaj za aktivnim radom na EU fondovima osjeća tek sada u izbornoj godini. Zašto Milanovićeva vlada to nije intenzivno radila sve ove tri godine? Sredstva i natječaji su cijelo vrijeme na raspolaganju, ali se sredstva ne koriste! Zbog toga je Hrvatska na dnu ljestvice korištenja EU fondova i siguran je gubitak sredstava u 2016. i 2017. godini!