Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač gostovao je sinoć u Dnevniku u 19 na N1 televiziji. S voditeljicom Sandrom Križanec razgovarao je o službenim posjetima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović BiH i Njemačkoj, obnavljanju političkih i gospodarskih odnosa sa saveznicom Njemačkom, kao i pomoći Hrvatima u BiH da konačno budu ravnopravni s druga dva naroda.

Dr. Kovač je istaknuo da će Hrvatska - kao EU i NATO članica, jamac Daytonskog sporazuma, ali i država kojoj je Ustavom propisano brinuti o Hrvatima izvan RH - pomoći BiH pri europskim integracijama, kao i Hrvatima u BiH da konačno budu ravnopravni s druga dva naroda.

Gostovanje dr. Kovača možete pogledati u cijelosti na donjem linku, a u nastavku prenosimo njegove ključne poruke:

http://hr.n1info.com/a36381/Vijesti/Kovac-za-N1-Vlada-je-jeftinim-trikov...

Sramote nas jeftinim trikovima!

Logično da je predsjednica na početku mandata posjetila BiH i Njemačku. BiH je naša susjedna zemlja u kojoj žive Hrvati kao jedan od triju konstitutivnih naroda. Ako ijedna zemlja može pomoći Hrvatima u BiH onda je to Hrvatska. A to može činiti s najsnažnijom zemljom u EU - Njemačkom. Posjet predsjednice Njemačkoj za nas u HDZ-u znači prvi korak u vraćanju vjerodostojnosti Hrvatske na planu europske politike. Valja podsjetiti da je SDP-ova vlada slučajem Lex Perković pokušala jeftinim trikovima u „balkanskom stilu“ prevariti države članice EU. Osramotila je sebe, naše građane i na kraju napravila ono što je trebala na početku - poštivati načela pravne države za koju smo se borili 25 godina. Uvjeren sam da će predsjednica svojim angažmanom vratiti narušeno povjerenje.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-predsjednica-ce-obnoviti-odnose-s-njem...

Želimo rezultate, a ne kaubojske duele!

U manje od dvije godine u Njemačku je iselilo oko 50.000 Hrvata, a prošle godine u Hrvatskoj je rođeno manje od 40.000 djece - više od jedne generacije. Moramo poslati poruku da nismo samo zemlja koja daje visoko kvalificirane ljude na njihovo tržište rada, već  da ćemo rado prihvatiti investicije iz Njemačke. Za to je važno da funkcioniramo kao pravna država i imamo administraciju koja funkcionira. Sadašnja je vlada nesposobna i neučinkovita, a nakon pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima krenut će nova epizoda odnosa Njemačke i Hrvatske na gospodarskom planu. Tu ima mnogo potencijala, jer robna razmjena Njemačke s Hrvatskom iznosi oko 3,2 milijarde eura, dok sa Slovenijom iznosi oko 9 milijardi eura, a Mađarskom 42 milijarde eura. Umjesto kaubojskih duela na koje Milanović poziva predsjednika naše stranke, želimo da se ova vlada dokaže rezultatima - nažalost nema ih i zato ćemo ih morati zamijeniti na izborima za Hrvatski sabor!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-tv-duelu-s-milanovicem-mi-ce...