Nositelj HDZ-ove koalicijske liste Andrej Plenković i kandidat Ivica Tolić (7. na listi), predstavnik hrvatskih branitelja, gostovali su večeras u emisiji Bujica na Osječkoj televiziji. Prenosimo njihove ključne poruke.

ANDREJ PLENKOVIĆ 

Pomoć unesrećenima - Vlada je na potezu!

U pogledu naknade štete i normalizacije života na poplavljenim područjima unesrećenima, prva je i temeljna odgovornost na mjerodavnim nacionalnim institucijama. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-spajanjem-predsjednickih-i-par...

HDZ-ovi zastupnici su poslali pismo povjereniku Europske komisije za regionalnu politiku Johannesu Hahnu, apelirajući na pomoć poplavljenim područjima iz Fonda solidarnosti Europske unije. U odgovoru je povjerenik Hahn poslao tri ključne poruke. Prva: ističe da je svim srcem uz ljude Hrvatske koji su teško pogođeni nedavnim poplavama. Druga: čim hrvatska vlada napravi popis šteta i formalizira zahtjev, Komisija će ga na najbrži mogući način procesuirati i naknaditi dio štete. Treća: jamči da će se i osobno zauzeti za pomoć unesrećenim stanovnicima poplavljenog područja. Dakle, Vlada je na potezu.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hahnov-odgovor-na-apel-hdz-ove-koalicije-svi...

Referendum protiv diletantske vlade

Izbori za Europski parlament svojevrsni su referendum protiv aktualne Kukuriku koalicije, koja se nije snašla u EU. Donošenjem Lex Perković dva dana prije članstva narušili su vjerodostojnost RH i pokazali da ne prepoznaju EU kao zajednicu prava. Time su nepotrebno otvorili ideološke podjele u društvu i okončali europski konsenzus. Također, nisu iskoristili EU kao zajednicu razvoja - sporo povlače novac iz europskih fondova. Zbog toga je Hrvatska danas u apsurdnoj situaciji da je neto uplatitelj, a ne neto korisnik europskih sredstava. 

Ne rasipajte glasove!

Birači ne bi trebali rasipati glasove. Važno je voditi računa da njihov glas bude koristan glas, posebno što se snaga HDZ-ovih zastupnika multiplicira snagom političke grupacije kojoj pripadaju. A HDZ je član Europske pučke stranke, najveće, najjače grupacije na Starom kontinentu, koja je i osmislila europski projekt. HDZ-ova lista je i najkompletnija jer se na njoj nalaze dokazani kandidati koji zaista namjeravaju postati europski zastupnici, a jedina okuplja predstavnike branitelja, Hrvata iz BiH, iseljene Hrvatske i umirovljenika.

IVICA TOLIĆ  

Branitelji sa svojim narodom!

Hrvatski branitelji su ponovno pokazali zajedništvo s hrvatski narodom, s njim dijelimo i dobro i zlo. Nitko nema pravo politizirati pitanje poplava, cilj mora biti isključivo pomoći unesrećenima. Pomoć od branitelja stigla je iz svih redova - gardijskih brigada, specijalne policije, HOS-a, Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“... 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-solidarnosti-sa-stradalima-...

Narodu se ne može glumiti, on najbolje prepoznaje koje su zbiljske namjere onih koji stižu na teren! Vlada je zakasnila. Neodgovarajućom prevencijom šteta od poplava demonstrirana je slabost državnog sustava.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/odlucna-vlada-preuzela-odgovornost-ka...

Europska osuda komunizma

EU dosljedno osuđuje sve totalitarizme - i fašizam i nacizam i komunizam. Na Bleiburgu i Križnom putu provedena je nakon Drugoga svjetskog rata masovna egzekucija razoružanih vojnika, civila, žene, djece, staraca… koji su bježali od komunističkog terora. Ne može se jedan zločin tretirati drukčije od drugog! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/europa-je-jasno-osudila-komunisticke-...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-o-bleiburgu-sdp-ne-postuje-euro...

Domovinski rat - temelj suvremene Hrvatske

Djelovanjem u Europskom parlamentu treba razbiti predrasudu da je Hrvatska vodila građanski rat - kako to još uvijek neki tvrde. Neki i u Hrvatskoj! Mi smo vodili obrambeni rat. 

Branitelje više smeta zadiranje vlasti u temelje države nego oduzimanje njihovih stečenih prava. Aktualna neokomunistička vlada želi nas branitelje uvjeriti da su neki prethodni ratovi stvorili Hrvatsku, a to je čista laž! Jedino su nakon Domovinskog rata Hrvati bili slobodni i neovisni!

Gostovanje možete pogledati u cijelosti u nastavku: