Ususret izborima za Europski parlament HDZ-ova kandidatkinja Dubravka Šuica sučelila se s Nikolom Vuljanićem, nositeljem konkurentske liste Hrvatskih laburista, u emisiji „S Anitom aktualno“ na Z1 televiziji. Prenosimo ključne Šuičine poruke:

PORUČITE ŠTO MISLITE O SDP-ovoj VLADI!

Želimo podići izlaznost na izborima, zato razgovaramo s ljudima, potičemo ih da glasuju kako bi se osigurao puni legitimitet hrvatski predstavnika u Bruxellesu. Gledamo ljude u oči bez kompleksa i tražimo njihovo povjerenje. U Hrvatskoj je zavladao kaos te će upravo iz tog razloga izlaznost biti veća jer će građani izraziti što misle o Milanovićevoj vladi.

ZEČEVI & VJERODOSTOJNI KANDIDATI

Na našoj listi svi kandidati žele zastupati interese hrvatskih građana u EP-u, dok gospođa Holy, Mimica i Kujundžić ne kane ići u Bruxelles - što je zavaravanje hrvatskog naroda. 

EUROSKEPTICI U BANSKIM DVORIMA

Znate tko je najveći euroskeptik u Hrvatskoj? Odgovor glasi: aktualna vlada! Za vlastite neuspjehe počeli su optuživati Europsku komisiju, pritom pokušavajući zamagliti žalosnu činjenicu da su iz EU fondova povukli manje sredstava nego što su uplatiti u zajednički europski proračun. Vlada nije pokazala elementarno znanje u povlačenju tog novca jer se bavili ideološkim dijeljenjem hrvatskog društva.

GOSPOĐO PUSIĆ, GDJE JE 1665 NESTALIH?

Ne slažem se s izjavom ministrice Pusić, a ni s Vama g. Vuljaniću, o nekome ubrzanom putu u EU za susjedne nam države. Sve one moraju proći put koji je prošla i Hrvatska. Nećemo, dakako, praviti bilateralne probleme Srbiji, ali ćemo uvjetovati zatvaranje poglavlja dok se ne otkrije gdje se nalazi 1665 nestalih iz Domovinskog rata i gdje je otuđena kulturna baština iz Dubrovnika ili Vukovara. 

MILANOVIĆEV & JOSIPOVIĆEV ANTIEUROPSKI REFLEKS

Ni Milanović ni Josipović nisu pozvali nijednoga hrvatskog europarlamentarca na sastanak, što dovoljno govori o odnosu vladajućih prema Europskom parlamentu i EU. 

NEZAPOSLENOST MLADIH

Nezaposlenost mladih jedna je od glavnih tema ove eurokampanje, a nije nevažno istaknuti da u Hrvatskoj 53 posto mladih do 29 godina ne radi. Samo HDZ može pokrenuti  rast i razvoj i tako riješiti nezaposlenost - taj ključni naš problem. 

Kompletno sučeljavanje možete pogledati u nastavku: