Voditeljica HDZ-ove delegacije u EP-u Dubravka Šuica komentirala je iz Bruxellesa najnovije najave oko nastavka izgradnje Pelješkog mosta. Kao što znate, Šuica se ustrajno i neumorno zalaže za izgradnju Pelješkog mosta kojim bi se povezao hrvatski sjever i jug.

Za SDP je Pelješki most bio - nepotreban

Naglasila je da je ideja gradnje Pelješkog mosta stara već 17 godina te da je HDZ od samog početka predvodio i podupirao inicijativu izgradnje ovog kapitalnog projekta za hrvatski jug.

- Mnogi političari iz lijeve opcije su projekt smatrali nepotrebnim, nerealnim i - neostvarivim! Dugo su iz redova SDP-a i njihovih partnera osporavali ovaj projekt i protivili mu se, premda je poznato da je južni dio Hrvatske, a sada i EU, odvojen i relativno izoliran od centra Hrvatske i Europe! A treba naglasiti da je uloga mosta višestruka - osim što će fizički ujediniti Hrvatsku i Europu, bit će značajna poluga za gospodarski rast Pelješca, Korčule, Mljeta i cijelog dubrovačkog područja.

Iskoristiti EU fondove

Šuica je pritom izrazila zadovoljstvo da izgradnja Pelješkog mosta nailazi na konsenzus svih hrvatskih političara, kao i svih hrvatskih građana.

- Punopravna smo članica EU, otvorene su mogućnosti financiranja iz fondova EU, kao i najnovijeg Junckerovog „Investicijskog plana za gospodarski rast Europe i stvaranje novih radnih mjesta“, stoga postoji realna šansa za izgradnju i završetak Pelješkog - sada slobodno mogu reći - i Europskog mosta.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-i-autocesta-do-dubrovnika-i-peljes...

Prometno povezati jug Hrvatske

Dodala je da je izgradnja Pelješkog mosta nacionalni interes - građani juga Hrvatske ne smiju biti žrtvom SDP-ovih obećanja. 

- Želim vjerovati da najnovija najava oko početka gradnje nije predizborni trik, već da ćemo zajedničkim naporima stvarno prometno povezati dvije hrvatske obale - građani juga Hrvatske nisu zaslužili biti ni žrtvom političkih nadmudrivanja niti građani drugog reda! 

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-ek-je-li-sdp-ova-vlada-uopce-zatrazila-fin...