Novi propust Vesne Pusić. Ili blamaža, ako vam se više sviđa. Na hitni sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU (Vijeća za vanjske poslove Europske unije) o krizi u Ukrajini i Iraku odazvali su se gotovo svi šefovi diplomacija zemalja EU, ali ne i Hrvatske. Naša je zemlja bila zastupljena na najnižoj razini - onoj stalnog predstavnika pri EU (veleposlanika). 

Ničim opravdani izostanak Vesne Pusić s vrlo važnog sastanka u Bruxellesu komentirao je međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač:

Hrvatsku su na izvanrednom sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije trebali zastupati ministrica vanjskih i europskih poslova ili eventualno dužnosnik na razini zamjenika ili pomoćnika ministra. Hrvatska je vlada ovakvim postupkom pokazala da se ne snalazi u Europskoj uniji, da očito ne zna koji su hrvatski interesi te da ne zna ili ne želi koristiti mogućnosti koje pruža članstvo u EU. Inače, na spomenutom sastanku Vijeća za vanjske poslove sudjelovao je 21 ministar zemalja članica EU, 5 viših dužnosnika u rangu zamjenika ili pomoćnika ministra, a jedino su Hrvatska i Cipar bili zastupljeni na razini veleposlanika.