Europska komisija tražit će od Hrvatske nove mjere uz daljnju prijetnju sankcijama! Vlada kontinuirano predlaže mjeru po mjeru, pa onda odustaje od nekih mjera i predlaže nove - stvara negativnu sliku. EK očekuje sveobuhvatan, ozbiljni program reformi na svim područjima! - izjavila je  naša financijska ekspertica i eurozastupnica Ivana Maletić u Bruxellesu, nakon sastanka ministara Lalovca i Grčića s povjerenikom EK za ekonomske i financijske poslove Pierrom Moscovicijem.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-lalovac-i-grcic-nose-u-bruxelles-mjeri...

Još se nisu izvukli!

Maletić ja naglasila da će Hrvatska ostati u Postupku prekomjernog deficita, kao i Postupku makroekonomskih neravnoteža, a potom argumentirano obrazložila:

- Krajnji korak u Postupku makroekonomskih neravnoteža je suspenzija europskih fondova, koja može doći tek nakon nekoliko godina neprovođenja aktivnosti. U ovoj fazi EK još nije u poziciji donijeti odluku o suspenziji fondova, ali ono što će tražiti jesu nove mjere i nastavak pojačanog monitoringa nad Hrvatskom!

Neće proći ni na popravnom!

Naša je eurozastupnica kazala da vladina nedosljedna politika u kojoj kontinuirano predlaže mjeru po mjeru, pa potom odustaje od nekih mjera i predlaže nove - stvara negativnu sliku:

- EK očekuje sveobuhvatan, ozbiljni program reformi na svim područjima, koje će omogućiti poboljšano poslovno okruženje. Takvih prijedloga prezentiranih na sustavan način do sada nije bilo, a teško možemo očekivati da će sada u izbornoj godini biti prezentirani, a kamoli biti provedeni!