Nakon Istre, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament 5. dana turneje Lijepom Našom posjetili su Zadarsku županiju.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/iz-istre-hospicij-blazenog-miroslava-bulesica-pruzat-ce-skrb-za-oko-220-terminalnih

Prvo su u Zavičajnom muzeju Benkovac sudjelovali na Danima otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije u, a potom u zadarskoj Gradskoj loži na otvorenju 21. Dana masline u organizaciji Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Na toj je svečanosti voditeljica Delegacije HDZ-a/EPP-a u Europskom parlamentu i druga na listi Dubravka Šuica imala čast dodijeliti priznanje „Stanko Ožanić“ za uzorno maslinarstvo OPG-u Budislav Mađerić iz Pašmana!

Sufinanciranje iz EU-a i do 85%!

Posebne zadovoljstvo kandidati su izrazili obilaskom radova na izgradnji sustava vodovoda i odvodnje „Aglomeracija Nin-Vrsi-Privlaka“, projekta izgradnje kanalizacijske mreže, crpnih stanica, podmorskog ispusta i sanacija vodovodne mreže - čija je ukupna vrijednost 346.268.867,14 kuna, od čega Europska unija iz Kohezijskog fonda sufinancira čak 224.974.341,34 kune!

Potom su posjetili Sustav javnog navodnjavanja Baštica - II faza Smilčić, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 85 posto. Ukupna investicija iznosi 23.1511.037 kn s PDV-om, a omogućit će, uz sadašnjih 350 hektara poljoprivrednih površina, navodnjavanje još 158 hektara!

Tomislav Sokol (za HRT): Koncentriran sam na teme sigurnosti i migracija, ali je izuzetno važno pokazati i to da Europska unija pozitivno utječe na svakodnevni život naših građana. Zadarska županija je s nizom projekata poput Centra za gospodarenje otpadom i projekta navodnjavanja izuzetno dobar primjer kako se sinergijom između lokalnih i regionalnih vlasti te Vlade može od europskih sredstava izvući maksimum na dobrobit svih hrvatskih ljudi. Tu bih istaknuo i Vrata Zadra, kao projekt koji bi trebao promijeniti kompletnu urbanu vizuru Krševanova Grada, te završetak kampusa Zadarskog sveučilišta, najstarijeg sveučilišta u Hrvatskoj. Meni je to posebno važno jer i sam dolazim iz tog sektora - bio sam svojedobno pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Goran Pauk (za Radio Diadora): Moja je želja da hrvatske županije postanu jednako razvijene kao i najrazvijenije europske regije te zastupamo sve one politike koje vode u tom pravcu. To je u prvom redu politika decentralizacije koju, kao Hrvatska zajednica županija, kvalitetno vodimo s našom Vladom i predsjednikom Plenkovićem. Nijedna Vlada kao ova nije toliko učinila za lokalnu i regionalnu samoupravu! I u funkcijskom smislu raspodjele poslova na niže razine, a i u financijskom, raspodjele prihoda, prvenstveno poreza od dohotka na općine, gradove i županije. Svi smo u ovoj godini profitirali u odnosu na 2017. - za više 2,1 milijarde kuna!