Nakon što su bila obišli Zagrebačku županiju, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a nastavili su predizbornu turneju Lijepom Našom posjetom Krapinsko-zagorskoj županiji, kroz koju ih je proveo vrijedni i galantni domaćin - prvi čovjek zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/zagrebacka-zupanija-europski-projekti-nisu-apstrakcija-nego-realnost-koja-mijenja-rh-na

Najveći državnik u nacionalnoj povijesti

Na 97. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika te utemeljitelja HDZ-a i suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana, posjet su - kako i dolikuje - započeli upravo pred njegovom rodnom kućom u Velikom Trgovišću, kod koje su položili vijenac i zapalili svijeće zajedno s predsjednikom naše stranke i naše Vlade Andrejem Plenkovićem.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednik-plenkovic-iz-velikog-trgovisca-vrlo-dobra-inicijativa-o-uvodenju

Nova brana na Sutlanskom jezeru

Nove postaje - Krapinske Toplice (prezentacija Strategije razvoja Općine) & potom Zagorska Sela, gdje su naši kandidati nazočili svečanosti otvorenja radova na modernizaciji i nadogradnji brane Vonarje s hrvatske strane Sutlanskog jezera. Za tu investiciju od ukupno 10.75 milijuna kuna Hrvatske vode dobile su okruglih i bespovratnih milijun eura iz EU fondova!

Nova brana pridonijet će, prije svega, obrani od poplava - jer će se tu akumulirati veliki dio voda rijeke Sutle koje će nizvodno manje prijetiti - ali i snaženju turizma jer će se u sklopu projekta urediti i samo jezero.

OMCO & rodna kuća Đure Prejca

Sljedeća postaja - Hum na Sutli, u kojem je Plava skupina obišla tvrtku OMCO i njenu tvornicu alata za izradu staklene ambalaže - koje izvozi na sve kontinente!

U Općini Desinić naši su kandidati pohodili pak radove na obnovi rodne kuće Đure Prejca, hrvatskog skladatelja, glumca i redatelja. Ukupna investicija - koja uključuje obnovu kuće, gospodarske zgrade, parkirališta i okoliša te tzv. multimediju - iznosi 5.200.000 kuna, od čega se iz EU fondova financira čak 85%!

Mljekara „Veronika“

S obzirom da se u blizini nalazi i poznata mljekara „Veronika“, kandidati su iskoristili priliku upoznati se s proizvodima i poslovanjem te tvrtke - koja pridonosi opstanku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva na sjeverozapadu Hrvatskog zagorja.

Uspješna mljekara dobar je primjer kako se putem pretpristupnog fonda IPARD može mudro uložiti u rast i razvoj. Konkretno, za nabavu vozila za prijevoz sirovog mlijeka dobili su bespovratnu potporu od 1.25 milijuna kuna!

„Crna kraljica“

Posjet Hrvatskom zagorju nije mogao, naravno, proći bez dolaska u županijsko sjedište Krapinu, gdje je naš gradonačelnik Zoran Gregurović upoznao Plavu skupinu s „Crnom kraljicom“, projektom obnove Starog grada, uređenja parka skulptura Forma Prima u šumi Josipovac i izgradnje pješačkog mosta raspona 300 metara koji bi povezivao te dvije lokacije.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/crna-kraljica-mijenja-vizuru-krapine-349718

Dan Općine Veliko Trgovišće

Obilazak Krapinsko-zagorske županije završen je povratkom na početnu postaju, u Veliko Trgovišće, na Dan Općine koji se obilježava istog dana kada je rođen dr. Franjo Tuđman.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Domu kulture čast da se obrati imala je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, koja je uputila čestitke lokalnim vlastima i izrazila veliko zadovoljstvo realiziranim projektima iz fondova Europske unije - na dobrobit stanovnika Hrvatskog zagorja.

Dubravka Šuica (za Radio KAJ): U Krapinsko-zagorsku županiju ulaže se više od 2 milijarde kuna ulaganja, a posebno sam impresionirana brojkom o dječjim vrtićima - 17 ih se gradi, proširuje ili modernizira europskim sredstvima!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hrvatsko-zagorje-danas-je-golemo-gradiliste-i-vide-svi-osim-neozbiljnih-sdp-ovaca