U sklopu predizborne turneje Lijepom Našom, Zelena skupina kandidata HDZ-a za europske izbore, predvođena nositeljem naše pobjedničke liste Karlom Resslerom, obišla je još jednu županiju - Primorsko-goransku županiju.

 http://www.hdz.hr/vijest/eu/hrvatskim-su-ljudima-itekako-vidljive-prednosti-clanstva-sibensko-kninskoj-zupaniji-15

96.000 radnih mjesta više!

Na samom početku posjeta, u sjedištu Županijske organizacije HDZ-a u Rijeci održali su konferenciju za medije, na kojoj je Ressler govorio o našoj pozitivnoj i argumentiranoj kampanji o konkretnim prednostima koje hrvatskim ljudima donosi članstvo u Europskoj uniji:

- Možemo biti zadovoljni s onim što je napravljeno u mandatu naše, HDZ-ove, Plenkovićeve Vlade. Od 96.000 radnih mjesta više nego prije 2.5 godine do toga da smo ugovorenost EU sredstava digli s 9 posto na - 66! Više od 4 milijarde kuna trenutačno se ulaže u projekte u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Primjerice, stvoreni su svi uvjeti za izgradnju ceste D 403 koja će povezati novi lučki terminal u Rijeci sa zaobilaznicom. Sve to ne bi bilo moguće napraviti bez znanja, a to je ono što imaju i naša stranka i naša lista! Priprema još jedan kapitalni infrastrukturni projekt - nizinsku prugu.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/projekti-vrijedni-975-milijuna-kuna-u-rijeci-nova-zgrada-i-odjeli-kbc-intermodularni

Čestitavši Dan Europe, Ressler je poručio da HDZ nema nikakvu dvojbu da Hrvatska pripada Europi, ondje gdje je Lijepu Našu vidio i dr. Franjo Tuđman!

Istinska briga za sve hrvatske krajeve

Sljedeće godine projekt Rijeke kao Europske prijestolnice kulture spojit će se s hrvatskim predsjedanjem EU-om - izdvojila je pak Sunčana Glavak, 5. na našoj listi:

- Bit će to sjajno za promociju i Grada na Rječini i čitave Lijepe Naše, naše kulture, bogate povijesti, gospodarstva, turizma... Vlada je za projekt osigurala 10 milijuna eura, Ministarstvo turizma 2 milijuna kuna, a Hrvatska turistička zajednica oko milijun - i bez te pomoći jako bi ga teško sama Rijeka mogla realizirati. I na ovom se primjeru vidi koliko je važna suradnja lokalne, nacionalne i europske razine, ali i koliko naša Vlada brine o ovome hrvatskom kraju.

ZA razvoj Rijeke i PGŽ-a!

Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pozvao je sve građane da u što većem broju izađu na izbore 26. svibnja:

- Ovi su izbori itekako važni, o čemu svjedoče i svi projekti u Rijeci. Jer, teško bi se realizirali bez europskih sredstava - bitno je da se čuje naš glas u Europskom parlamentu! Kolega Ressler već je naglasio da se u Rijeku i PGŽ ulaže više od 4 milijarde kuna. Za cestu D 403, primjerice, osigurano je 70 milijuna eura, za novu riječku bolnicu 100 milijuna eura, za šest lučkih projekata 140, a krenut ćemo i s najvažnijim infrastrukturnim projektom nakon Pelješkog mosta - nizinskom prugom! Izlaskom na izbore podržat će se razvoj Rijeke i Primorsko-goranske županije, koji je upravo HDZ pokrenuo!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/za-razvoj-prometne-infrastrukture-na-raspolaganju-99-milijardi-kuna

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-rijeke-sve-kapitalne-projekte-u-ovom-kraju-ostvarile-su-hdz-ove-vlade-idemo-po

Hrvatsko primorje u plavom!

Uslijedilo je, na riječkom Korzu, uobičajeno ugodno druženje s građanima, kao i polaganje vijenca na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a u nastavku obilaska Primorsko-goranske županije naši su kandidati pohodili Crikvenicu (gradilište zapadnog lukobrana) i Novi Vinodolski (Marina „Novi“), gradove koji se mogu, pod vodstvom HDZ-ovih gradonačelnika, pohvaliti mnogim projektima financiranima iz EU fondova!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-prestigao-sdp-po-broju-gradonacelnika-u-primorsko-goranskoj-zupaniji

Još jedan uspješni dan (17. u kampanji) završen je posjetom Rabu, predivnom otoku i istoimenom gradu (s također našim gradonačelnikom) u kojem je oko dvjesto članova i simpatizera HDZ-a dočekalo kandidate Zelene skupine na središnjem skupu. Zajedno, pobjeđujemo 26. svibnja!