Kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore boravili su u Karlovačkoj županiji, posljednjoj koju su posjetili u ovom „formatu“ - podijeljeni u dva tima - u sklopu predizborne turneje Lijepom Našom.

Obilazak su započeli u Karlovcu, gdje su kod spomenika na Trgu hrvatskih branitelja položili vijence i zapalili svijeće za sve koji su u Domovinskom ratu položili život za slobodu. Da se nikad ne zaboravi!

U Gradu na Četiri Rijeke potom su posjetili gradsku tržnicu te se družili s mnogobrojnim građanima.

Ozalj, Duga Resa, pa opet Karlovac

Nakon Karlovca, naši su kandidati posjetili Poduzetničku zonu Lug u Ozlju (financiranu - pogađate - europskim sredstvima), a potom u Dugoj Resi obišli kamp Slapić, atrakciju Karlovačke županije i egzemplar razvoja kontinentalnog i obiteljskog turizma.

Nakon okruglog stola na temu EU projekata i predstavljanja programa „Hrvatska za generacije“ u Dugoj Resi, Zelena skupina vratila se u Karlovac gdje je u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ održala tribinu „Mladi u EU - prilika za aktivno sudjelovanje u EU“.

Suradnja na svim razinama

Nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler - koji se u Karlovcu pridružio koleg(ic)ama nakon što je u Bleiburgu odao počast poratnim žrtvama komunističkog režima - izdvojio je kvalitetnu suradnju lokalne, županijske, državne i europske razine, iz koje i proizlazi snaga naše stranke, kao važnu temu svojih razgovora s građanima tijekom kampanje diljem Hrvatske.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ressler-iz-bleiburga-spomen-na-tisuce-zrtava-komunistickog-rezima-koje-su-u-poracu

- Prošli smo devet tisuća kilometara i posjetili više od 90 gradova i općina diljem Lijepe Naše. Uspostavili smo dijalog s tisućama naših građana, predstavili im sebe kao kandidate i naš pobjednički program za EU izbore „Hrvatska za generacije“. Također, čuli smo njihove potrebe i prijedloge te razgovarali o svemu onome što bi se trebalo poboljšati u vremenu koje je pred nama.

Snaga, odlučnost & zajedništvo

Dodao je da će se snaga, odlučnost i zajedništvo HDZ-a zasigurno vidjeti i na velikome subotnjem skupu u zagrebačkoj Ciboni, na kojem će biti i njemačka kancelarka Angela Merkel (CDU) te dokazani prijatelj Hrvatske Manfred Weber (bavarski CSU), spitzenkandidat za predsjednika Europske komisije iz Europske pučke stranke, najjače političke obitelji Starog kontinenta koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra.

- Veliki dio izazova s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj sličan je izazovima mladih u drugim zemljama EU-a, posebno u novim članicama. To su u prvom redu zapošljavanje i mogućnost kvalitetnog obrazovanja u svim dijelovima Hrvatske. A naša se Vlada ima čime pohvaliti: nezaposlenost mladih, kao što znate, prepolovljena je od našeg ulaska u EU, a istodobno Hrvatska ima 96.000 radnih mjesta više nego prije tri godine!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/svakoj-mladoj-osobi-kvalitetno-obrazovanje-primjereno-radno-mjesto-podrska-u

Neki pokušavaju, kao i '90-ih prošlog stoljeća, potencirati atmosferu besperspektivnosti, beznađa, defetizma i samosažaljenja. Tome ćemo se zajedno suprotstaviti! Moramo se realno suočavati sa svim izazovima, ali i prepoznati pozitivne pomake i dati do znanja da vjerujemo u Hrvatsku i da ćemo nastaviti s pozitivnim promjenama. Idemo zajedno po pobjedu! - zaključio je Ressler.