Kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore posjetili su jučer Splitsko-dalmatinsku županiju. Prva postaja - sjedište županije i „najlipši grad na svitu“ - Split. Na dobro vam došla Sudamja! - čestitali su naši kandidati Splićankama i Splićanima Dan Grada i blagdan njegova zaštitnika sv. Duje. Sudjelujući u procesiji, Zelena je skupina prošla kroz staru jezgru grada i stigla na rivu gdje je služena sveta misa.

U šetnji Splitom, kandidati su se u razgovoru s građanima osvrnuli na ključne točke našega europskog programa - od demografije i solidarnosti preko gospodarskih mjera i digitalizacije do temeljnih vrijednosti naše stranke, narodnjačkih i demokršćanskih.

Suradnja Grada, Županije i Vlade

Nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler izdvojio je sinergiju Grada, Županije i Vlade, koja je u Splitu više nego vidljiva.

- U Splitsko-dalmatinskoj županiji ulaže se više od dvije milijarde kuna iz EU fondova. Dio tih europskih projekata danas ćemo i vidjeti - najavio je Ressler uoči posjeta Zelene skupine Omišu, Makarskoj i Imotskom.

Ravnomjerni razvoj Lijepe Naše

Podsjetimo, predsjednik Plenković ovog je tjedna na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita istaknuo snažno partnerstvo Vlade sa Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom.

- Ono će i dalje jačati! Do sada smo ostvarili velike rezultate i nastojat ćemo pomoći da ono što je važno za razvoj i budućnost Splita i SDŽ-a bude još učinkovitije realizirano.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zajedno-cemo-realizirati-projekte-vazne-za-razvoj-i-buducnost-splita-i-splitsko

Naše kandidatkinje i kandidati prilikom obilaska županija uvijek ističu važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Lijepe Naše, a taj razvoj jedino može omogućiti HDZ - jer posjeduje i znanje i vještine koje su potrebne za takav pomak!

Predstavljanje u Makarskoj i Imotskom

Kandidati Zelene skupine pred brojnim su članovima i simpatizerima naše stranke u Makarskoj predstavili i sebe i Program za EU izbore „Hrvatska za generacije“. Na predstavljanju im se pridružio i jedan od kandidata iz Plave skupine - Domagoj Maroević, koji je kao ravnatelj Lučke uprave SDŽ-a uvelike zaslužan za razvoj trajektne luke Makarska, projekta od vitalne važnosti za cijelu županiju.

Posljednji grad koji su naše kandidatkinje i kandidati tog dana obišli u SDŽ-u - Imotski. Ondje je održan skup pred nekoliko stotina naših članova i simpatizera. Zajedno gradeći Hrvatsku za generacije, idemo do još jedne uvjerljive pobjede! - poručili su naši kandidati te, na kraju sadržajnog dana, posjetili najpoznatiju prirodnu znamenitost ovog kraja - Modro jezero.