Prvi ogranak HDZ-a koji je osnovan izvan Domovine, onaj u Melbourneu, proslavio je 21. rujna svoj 25. rođendan. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/pismo-zahvale-u-povodu-25-oblje...

Brojnom se članstvu u Hrvatskome katoličkom centru „Sveti Leopold Bogdan Mandić“ obratio predsjednik Koordinacije HDZ-a za Australiju i Novi Zeland Petar Gelo, prisjetivši se tih slavnih dana te povijesne poruke zajedništva i snage koje je u djelo proveo dr. Franjo Tuđman:

- Na poziv dr. Tuđmana okupili smo se na ovome mjestu, u Sunshine Melbourneu, gdje nam se on i osobno obratio samo dva mjeseca nakon osnutka HDZ-a u Hrvatskoj. I iseljeništvo je, što neki žele zaboraviti, dalo veliki doprinos ostvarenju našega vjekovnog sna - slobodi Domovine! 

Podrška za izbore

Pozvao je na slogu i zajedništvo na skorašnjim predsjedničkim izborima, i ne samo na njima:

- Na izborima ćemo podržati i izabrati našu ponosnu Hrvaticu gospođu Kolindu Grabar Kitarović koja uživa svjetsko poštovanje i koja će, za razliku od SDP-ovca Josipovića, s domoljubljem i srcem predstavljati hrvatski narod - ma gdje on živio. Hrvati iz iseljeništva, iz BiH ili RH - mi smo jedno tijelo! Slijede parlamentarni izbori, na kojima će HDZ predvođen predsjednikom Karamarkom preuzeti vlast od onih koji uništavaju Domovinu jer je nikada nisu niti željeli. 

Gelo je zaključio da se nada da će u Sabor biti izabran predstavnik Hrvata s prostora Australije i Novog Zelanda.