Nedjelja, 15. siječnja. Koordinacija HDZ-a Bavarske, na čelu s predsjednikom Ilijom Stepićem, u Regensburgu je organizirala - u suradnji s lokalnim (temeljnim) ogrankom naše stranke - domjenak za članove i prijatelje u povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 

Uspjesi njemačkog i domovinskog HDZ-a

Predsjednik Stepić i tajnica Koordinacije Anđa Škojo (Nürnberg) u svojim su obraćanjima iskazali zadovoljstvo s predanim radom i izrazito pozitivnim kretanjima u bavarskom i domovinskom HDZ-u u proteklih godinu dana.

Prisjetili su se i svih akcija HDZ-a u iseljeništvu kojima se pripomoglo međunarodnom priznanju, posebno ističući organizaciju prosvjeda diljem Njemačke, ali i u susjednoj Nizozemskoj (Maastricht i Haag), kako bi se zapadnoeuropsku javnost upozorilo na velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i na legitimnu težnju Hrvata za suverenitetom.

Golem doprinos iseljeništva

Doprinos iseljeništva na diplomatskom polju, naglasili su, bio je golem, kao i novčana i humanitarna pomoć koju su tada slali u Domovinu. Ne smije pasti zaborav na sve ono što je tih najtežih dana učinilo hrvatsko iseljeništvo.

Najavili su i da će nastaviti svake godine obilježavati povijesni nadnevak 15. siječnja - kako ni mlađe generacije našeg iseljeništva ne bi nikad zaboravile svoju povijest i te dane ponosa i slave.

Domjenak je potrajao do dugo u noć... 

Photo: Fenix Magazin