Na inicijativu predsjednika Koordinacije HDZ-a za sjevernu Njemačku i člana Središnjeg odbora HDZ-a Kreše Urbana, u Berlinu je održan zajednički sastanak Koordinacije HDZ-a Švicarske i svih regionalnih koordinacija naše stranke u Njemačkoj: za Bavarsku i Baden-Württemberg te središnju i sjevernu Njemačku.

Na sastanku na temu primanja novih članova naše stranke i još snažnijeg angažmana spomenutih koordinacija u ime Središnjice HDZ-a sudjelovao je politički tajnik Davor Ivo Stier.

Zahvalnice za doprinos stranci

Sve koordinacije poslat će Središnjici prijedlog članova koji bi mogli dobiti zahvalnicu za angažman, trud, postignuća i doprinos našoj stranci.

Pritom se najviše spominjalo ime jednoga od najistaknutijih članova naše stranke u Njemačkoj - pokojnog Božidara Trčaka. Velikog čovjeka i domoljuba koji se od prvih dana učlanio u HDZ i cijeli život promicao zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske, a uskoro će mu - na Badnjak - biti i prva godišnjica smrti.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/preminuo-bozidar-trcak-dugogodisnji-predsjednik-koordinacije-hdz-sjeverne

Predstavljanje novog veleposlanika

Nakon sastanka održan je i božićni domjenak, na kojem se predvodnicima naših koordinacija predstavio novi hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman.

Politički tajnik Stier istaknuo je da je u glavnom gradu države koja ima vodeću ulogu u Europi jako važno imati i profesionalca i domoljuba koji će još više ojačati partnerske odnose Republike Hrvatske i Njemačke.