(PHOTO) HDZ je jedina stranka u Hrvatskoj koja je osnovala Nacionalnu koordinaciju (Stožer) za opće izbore u Bosni i Hercegovini 7. listopada i koja je sustavno - nizom medijskih akcija, predanim radom volontera na terenu i koordiniranim djelovanjem s Izbornim stožerom sestrinskog nam HDZ-a BiH - poticala hrvatske građane s dvojnim državljanstvom da se registriraju za te vrlo važne izbore kako bi se što većim odazivom spriječilo da brojniji Bošnjaci preglasavanjem opet nametnu političke predstavnike našim sunarodnjacima u BiH.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/koordinacija-dva-sestrinska-hdz-motivirati-hrvate-da-u-sto-vecem-broju-izidu

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/spomenik-dr-franji-tudmanu-u-tomislavgradu-znak-trajne-zahvalnosti-za-sve-sto

Komšići u dogovoru s bošnjačkim unitaristima

Dosljedno se i beskompromisno zauzimajući za stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH kojima nekakvi komšići u dogovoru s bošnjačkim unitaristima žele oduzeti čak i status konstitutivnog naroda, nacionalni koordinator HDZ-a za opće izbore u BiH i zamjenik predsjednika naše stranke Milijan Brkić ovog je vikenda sudjelovao na dva važna događaja zajedno s prof. dr. sc. Draganom Čovićem - predsjednikom HDZ-a BiH, čiju kandidaturu za novi mandat hrvatskog člana Predsjedništva BiH bezodvlačno podržavamo i potpomažemo.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/na-otvaranju-konzulata-rh-u-livnu-odnosi-s-bih-i-ravnopravnost-hrvata

Ravnopravnost Hrvata - preduvjet europskog puta BiH

Tako su Čović i Brkić u Stuttgartu, uoči Hercegovačke večeri u organizaciji Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj, sastali s koordinatorima naših dviju stranaka za opće izbore u BiH iz Njemačke, Švicarske i Austrije.

- Ustrajnim radom želimo pomoći da hrvatski narod u BiH zadrži svoje legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH i Domu naroda Federacije BiH. Izražavam zadovoljstvom što su se Hrvati podrijetlom iz BiH u velikom broju u Njemačkoj odazvali na naše pozive da se prijave za glasovanje. BiH može opstati samo na temeljima ravnopravnosti sva tri njena konstitutivna naroda, a stvarnost ravnopravnost Hrvata preduvjet je europskog puta Bosne i Hercegovine! - za hdz.hr poručio je Brkić.

„Neraskidiva povezanost iseljeništva i naše obje domovine“

Nakon sastanaka s koordinatorima, Čović i Brkić u obližnjem su gradiću Gerlingenu zajedno sudjelovali i na tradicionalnoj Hercegovačkoj večeri, čemu je zamjenik predsjednik HDZ-a na svojoj Facebook stranici posvetio objavu pod naslovom NERASKIDIVA POVEZANOST ISELJENIŠTVA I NAŠE OBJE DOMOVINE. Brkićev post prenosimo u cijelosti:

Jedan narod s dvije domovine

Veliko mi je zadovoljstvo bilo sudjelovati na Hercegovačkoj večeri pokraj Stuttgarta gdje se okupio veliki broj Hrvata koji su podrijetlom iz Hrvatske i BiH. Prigoda je to za druženje i povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske i BiH. Često govorim i uvijek ću to ponavljati - mi smo jedan narod s dvije domovine i naša povezanost je neraskidiva.

Ta činjenica nam je posebno važna uoči predstojećih općih izbora u BiH, koji će se održati 7. listopada, i odaziva na njih radi opstanka i ostanka Hrvata u našoj drugoj domovini. Bez Hrvata u cjelovitoj BiH i njihova opstanka i ostanka, nema budućnosti ni BiH niti Hrvatske.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji

U tom svjetlu posjetio sam i Hrvatsku katoličku misiju u Stuttgartu te je tom prigodom istaknuta iznimno važna uloga Crkve u opstanku Hrvata i čuvanju identiteta, jezika i njegovanju hrvatske tradicije, kulture i običaja u iseljeništvu.

I Hrvatska i BiH se danas susreću s velikim problemom iseljavanja, a na nama političarima je da učinimo sve kako bismo omogućili njihov ostanak i dostojanstven život u naše dvije domovine - Hrvatskoj i BiH. Stoga, moramo iskreno i bezuvjetno voljeti svoj narod i činiti sve za njegov prosperitet i povratak i u Hrvatsku i u BiH.