Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko čestitao je predsjedniku HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) dr. Draganu Čoviću na pobjedi na Općim izborima u BiH i izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Čestitku donosimo u cijelosti:

 

Poštovani predsjedniče Čoviću,

u povodu veličanstvene pobjede koju su HDZ BiH, sve stranke Hrvatskog narodnog sabora  i Vi osobno ostvarili na Općim izborima, od srca Vam čestitam u ime Hrvatske demokratske zajednice i u svoje osobno ime.

Vaša odluka da na izbore idete zajedno sa strankama okupljenim u Hrvatskom narodnom saboru pokazala se potpuno ispravnom. Tom odlukom pokazali ste da su Vam je interes hrvatskog naroda u BiH, njegova ravnopravnost, a time i opstojnost na prvom mjestu - što su birači prepoznali i dali Vam svoje povjerenje. Pokazali ste nesebičnost i mudrost te time utrli put Hrvatskom jedinstvu, koje sam i osobno često isticao kao preduvjet za ostvarivanje pune ravnopravnosti i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

Siguran sam, poštovani predsjedniče Čoviću, da će Vam se nakon ove pobjede pridružiti i one stranke koje to do sada nisu učinile. Time će se pod Vašim vodstvom u potpunosti ostvariti Hrvatsko jedinstvo u BiH, a što je još važnije - bit će to početak kraja sadašnje obespravljenosti hrvatskog naroda.

U tim nastojanjima uvijek ćete kao i do sada imati našu najsnažniju potporu Hrvatske demokratske zajednice i mene osobno.

Na kraju, dozvolite mi da Vama osobno, svim izabranim kandidatima HDZ-a BiH i svim izabranim kandidatima stranaka Hrvatskog narodnog sabora - najsrdačnije čestitam na ostvarenom uspjehu.

Tomislav Karamarko, 
Predsjednik
Hrvatske demokratske zajednice