Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač susreo se u petak u Beču s istaknutim predstavnicima prijateljske Austrijske pučke stranke (ÖVP). Sastao se, naime, s bivšim saveznim kancelarom Wolfgangom Schüsselom, predsjednikom Kluba zastupnika ÖVP-a Reinholdom Lopatkom, glavnim tajnikom stranke Gernotom Blümelom te kandidatom ÖVP-a za gradonačelnika Beča Manfredom Juraczkom. 

Za bolju budućnost Lijepe Naše

Osim susreta s austrijskim prijateljima iz ÖVP-a, dr. Kovač pohodio je predstavnike gradišćanskih Hrvata u Gradišćansko-hrvatskom centru. Sugovornicima je prenio pozdrave predsjednika Tomislava Karamarka i poručio da će HDZ pobijediti na predstojećim parlamentarnim izborima. Buduća vlada - na čelu s premijerom Karamarkom - Lijepu Našu će učiniti uspješnom i vratiti joj dostojanstvo koje zaslužuje. Da svaki pojedinac može od svog poštenog rada pošteno i dostojanstveno živjeti. Naši austrijski prijatelji istaknuli su da očekuju pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima i daljnje jačanje političkih, gospodarskih i kulturnih veza s Hrvatskom.

Neprekinute i trajne veze

Hrvati su jedan od naroda s brojnom iseljeničkom zajednicom. Stoljećima su - uslijed povijesnih okolnosti - bili prisiljeni napuštati rodni kraj i svoje obitelji zasnivati daleko od domovine. No veze s ishodištem - „starim krajem“- uvijek su bile trajne, čvrste i neraskidive. Upravo je pokrajina Gradišće jedan od onih prostora koje su Hrvati prije nekoliko stoljeća napučili i svojim marljivim radom i trudom zaslužili veliki ugled. Gradišćanski Hrvati danas predstavljaju bogatstvo - i za austrijsku i za hrvatsku kulturu. Važna su hrvatska nacionalna manjina u Austriji, koja je stoljećima uspjela sačuvati narodnu vlastitost, tradiciju i materinski jezik.

ZAJEDNIŠTVO DOMOVINSKE I ISELJENE HRVATSKE

Međunarodni tajnik prisustvovao je - kao poseban gost - i Izbornoj skupštini Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Miroslav Piplica (ujedno i predsjednik Koordinacije HDZ-a Austrije). Inače, ova je zajednica - osnovana 1990. - najbrojnija organizacija Hrvata u Austriji.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/miroslavu-piplici-povjeren-novi...