U Kongresnoj dvorani u gradu Bad Homburgu (Njemačka) održana je „Večernjakova domovnica“ - proglašenje najuspješnijih sportaša, glumaca, pjevača i zavičajnih klubova u dijaspori. Radi se, naime, o priznanju koje čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg lista dodjeljuju našim uspješnim iseljenicima. A na ovoj poznatoj dodjeli nagrada sudjelovao je - kao osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka - međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač.

Piplici posebna nagrada

A posebnu nagradu za doprinos na području kulture i sporta u hrvatskom iseljeništvu na ovogodišnjoj „Večernjakovoj domovnici“ dobio je predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča (i predsjednik Koordinacije HDZ-a Austrije) Miroslav Piplica. Inače, zajednica kojoj je na čelu Piplica najbrojnija je organizacija Hrvata u Austriji. 

Piplica:

- Osobno sam puno puta pohvaljen, ali ovo je prvi put internacionalno - među Hrvatima iz cijele Europe. Posebno mi znači što i drugi vide moj rad i rad Hrvata u Austriji. Ova nagrada ne pripada samo meni nego i Hrvatima iz Austrije koji mi pomažu.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/24-hrvatski-bal-u-becu

Sportaši, glazbenici, glumci...

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić proglašen je najpopularnijim sportašem u dijaspori. Nagrade su još dobili: mladi nogometaš Bayer Leverkusena Tin Jedvaj, NK Croatia Bietigheim, NK Pajde iz Mohlina u Švicarskoj, pjevač Taz Soldo, glazbenica Kristina Šop, glumica Alessija Lause, glumac Kristian Pandža, pjevačica i glumica Iva Burić Žalac, manekenka Katarina Tutavac, Zavičajni klub Brođana iz Berlina za manifestaciju „Slavonijo u srcu te nosim”, hrvatska zavičajna okupljanja „Ričička noć“ i „Hrvatska noć“.

Foto: fenix-magazin.com