Predsjednik Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju i član Nacionalnog vijeća HDZ-a dr. Veselko Jovanović sastao se s predsjednikom Kluba zastupnika CDU-a/CSU-a u Bundestagu (CDU/CSU-Bundestagsfraktion) Volkerom Kauderom prilikom predstavljanja kandidata za njemački savezni parlament Paula Ziemiaka (CDU).

U izravnom susretu s Kauderom, ujedno i članom Predsjedništva CDU-a, Jovanović je prenio pozdrave i dobre želje predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića uoči izbora za Bundestag koji će se održati 24. rujna ove godine.

Prijateljski odnosi s CDU-om

Teme razgovora: hrvatski državljani u Njemačkoj, položaj Hrvata u BiH, suradnja i odnosi sestrinskih stranaka HDZ-a i CDU-a - koje dijele članstvo u Europskoj pučkoj stranci (EPP) - te uzajamna podrška u nadolazećim izbornim ciklusima. Nakon njemačkih parlamentarnih izbora dogovoren je nastavak razgovora na kojima će se produbiti spomenute teme u cilju intenziviranja dobrih odnosa dviju stranaka.

U okviru svog političkog djelovanja, Volker Kauder se posebno angažira po pitanju vjerskih sloboda kršćana te njihovog društvenog položaja u islamskim državama.