Frankfurt. Nastavljaju se vrijedne aktivnosti naših Hrvata u Njemačkoj. Tako je nedavno u gradskom okrugu Heddernheim održan tradicionalni ljetni turnir u nogometu „Croatia Cup 2015“. Organizator ovog hvalevrijednog sportskog susreta bio je NK Croatia Frankfurt, a pobjednički pokal najboljoj momčadi turnira uručio je tajnik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Franjo Akmadža. 

Neizvjesno do samog kraja

U finalnoj su se utakmici, naime, sučelile momčadi NK Posavina Frankfurt i NK Croatia Frankfurt. Kao i cijeli turnir, ovu utakmicu krasilo je iznimno sportsko ponašanje svih sudionika. A sama finalna utakmica - koju su pratili brojni gledatelji - završila je neodlučeno. Pobjednički pokal, nakon izvođenja jedanaesteraca, pripao je momčadi NK Posavina Frankfurt. U utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela momčad NK Bus 37 koja je bila bolja od NK Croatia Stilos.

Odigrana i revijalna utakmica

Brojni gledatelji uživali su tijekom cijelog turnira u vrhunskoj nogometnoj predstavi, koja je svoj vrhunac doživjela u završnici. Na turniru je nastupilo 16 momčadi - podijeljene u dvije skupine. Uoči samog finala, odigrana je revijalna prijateljska utakmica između veterana NK Croatia Frankfurt i NK Posavina Frankfurt.