Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar državne imovine i član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Goran Marić te potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić na godišnjem su odmoru posjetili rodni zavičaj - Hercegovinu. Prenosimo dijelove članka iz Večernjeg lista BiH (novinar: Željko Andrijanić): 

Brojni poznati Hercegovci, koji su svoje znanje, intelektualne kvalitete i ljudske sposobnosti usmjerili u razvoj Republike Hrvatske, ovih dana borave u svojim domovima, na svojim ognjištima. Ovih dana slavili su blagdan Velike Gospe, prisjetili se minulih, a lijepih vremena. Jedan od njih je i potpredsjednik Sabora Hrvatske i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je ovih dana u rodnom Ljubuškom.

Emotivna poruka

- Dok sjedim na mom rodnom hercegovačkom kamenu, sjećam se trenutaka kada je prije tri godine posljednji put išao leći moj otac koji mi je uzor u životu. Godine polako prolaze, zaspao si čvrsto i čekaš me na nekom ljepšem i boljem mjestu, a u srcu toliko želim da si opet tu, tu kraj stare majke, kraj svoje djece i svojih unuka i da si tu kraj mene. Bio si uvijek posvećen svojoj obitelji, onom što si činio, što si želio, onom što si govorimo i bio si ponosan na ono što si napravio u životu. U tvojim rukama sam se osjećao kao pijesak koji si držao na dlanovima ispruženih ruku, dovoljno zatvorenima da me zaštitiš od svih životnih vjetrova, a opet dovoljno otvorenima da mi daš slobodu. Uvijek si mi govorio da se usudim sanjati i da nikada ne odustajem od svojih snova. Bio si moja mirna luka i moj mir, a danas tražim neku drugu mirnu luku u kojoj ću naći svoj mir i u kojoj ću biti voljen i spokojan. Znaj da neću nikada odustati od svojih snova, a ti mirno spavaj, dragi ćaća moj - napisao je Milijan Brkić u emotivnoj poruci ispred rodne kuće u Ljubuškom.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić u rodnom Ljubuškom je bila na svadbi, gdje su je gosti oduševljeno pozdravljali.

Zapjevali gangu

Ministar državne imovine RH Goran Marić ovih dana zapjevao je gangu u rodnim Grudama sa starim prijateljima, a govorio je i ispred crkve u Grudama u povodu predstavljanja knjige Ganga - S izvora glas.

- Nema zahtjevnijeg recenzenta od zavičaja, kad dođete ovdje na mjesto gdje ste kršteni, onda ne možete ostati ravnodušni - kazao je Marić pored crkve i podsjetio na gangu koju je 1969. pjevao njegov otac u Dortmundu: Kad zapjevam pa me mala čuje, stara joj se rana pojavljuje..., a tu gangu pjevao je s ocem Damira Zorića, gospodarskog tajnika Matice hrvatske i poduzetnika, koji je također boravio u Grudama.

(…)

Kad ih umori težak i kompliciran javni život, svakodnevne obveze, pojavljivanje u medijima i Goran i Milijan i Marija i svi koji se bave javnim poslom rado krenu ondje gdje je njihov mir, gdje znaju da ih se čeka raširenih ruku.