Slaven Knezović poznati je hrvatski glumac, ali i vrijedni član HDZ-a: izabrani je vijećnik u Mjesnom odboru Zrinjevac, a donedavno je bio i predsjednik temeljnog ogranka naše stranke u tome zagrebačkom (donjogradskom) kvartu. Sudionik je Domovinskog rata koji se nepokolebljivo zauzima za poštovanje prava i dostojanstva hrvatskih branitelja. 

Angažiran u kampanjama

Rođen je u Mostaru, a živi i radi u Zagrebu. Aktivno je sudjelovao u kampanji kako sestrinskog HDZ-a BiH na općim izborima u listopadu prošle godine, tako i za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Nedavno je dao opširni intervju za Večernji list (novinar: Hassan Haidar Diab). 

Prenosimo dvije Knezovićeve poruke vezane za njegov politički angažman i položaj naših sunarodnjaka u BiH:

O ravnopravnosti Hrvata u BiH

Situacija s Hrvatima u BiH sada je kristalno jasna. Hrvati u BiH, kao najmalobrojniji narod, znaju što žele i sigurno će se izboriti za svoja prava spram ostala dva naroda u BiH. To je logično i normalno. Vjerujem da će naš predsjednik Dragan Čović izboriti hrvatska prava zajedno s HDZ-om BiH i Hrvatskim narodnim saborom. Situacija u BiH u zadnjih 10 godina ujedinila je Hrvate i u Hrvatskoj, i u BiH, i u dijaspori!

O federalnoj jedinici

Jedino rješenje za Hrvate u BiH je treći entitet koji bi stavio u ravninu sva tri naroda tako da svatko može raspolagati svojim novcem i svojim resursima. Da mogu razvijati kulturu i njegovati tradiciju radi očuvanja vlastitog identiteta. Treći entitet prepoznat je i u Europskom parlamentu - koji je donio rezoluciju o federalizaciji BiH na tripartitnim osnovama. Ako Hrvati dobiju treći entitet, BiH će biti na putu da postane prava država.

Cijeli intervju sa Slavenom Knezovićem možete pročitati OVDJE.

PrivitakVeličina
intervju_knezovic.pdf2.92 MB