Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora dobila je povjerenje čak 93.80 posto bosansko-hercegovačkih građana s pravom glasa. Kakav uspjeh! 

Milanovićev kandidat Josipović - koji je u očajničkoj panici čak DIP-u bio prijavio i najavljeni prijevoz birača autobusima - tako je među Hrvatima u BiH doživio potop. U postotku - mizernih 6.20 posto.

Festival diskriminacije

Ukupno je u BiH glasovalo 17.281 hrvatskih državljana. Konačni saldo: Grabar-Kitarović 16.160 glasova, Josipović 1.069! A nije nevažno niti napomenuti da se u BiH dogodio - kako je istaknuo glavni tajnik Milijan Brkić - festival diskriminacije. Umjesto festivala demokracije!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/spremni-smo-vec-sada-preuzeti-odgovo...

Zbog malog broja biračkih mjesta - samo četiri! - mnogi su građani i po više sati morali čekati u redovima. Ali, zacijelo i revoltirani Josipovićevim negativnim stavom prema njihovome ustavnom pravu, nisu žalili ni vremena, ni truda, ni novca zaputiti se na birališta iz svih krajeva BiH.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/covic-nova-ce-predsjednica-osig...

Slavili smo zajedno!

Od Orašja do Neuma - svi su ZA predsjednicu. Nakon proglašenja rezultata, uslijedile su mnogobrojne čestitke dužnosnika sestrinskog HDZ-a BiH izabranoj hrvatskoj predsjednici. Izdvajamo dio iz čestitke prvog čovjeka Općinskog odbora HDZ-a BiH u Vitezu Borisa Marjanovića:

- Na ovim smo izborima slavili zajedno! Bili smo zajedno još od općih izbora u Bosni i Hercegovini, a hrvatski puk našeg Viteza - prepoznavši potporu koju ste nam dali u ostvarivanju naše ravnopravnosti u BiH te kvalitetu Vašeg programa, ali i sav Vaš dosadašnji rad - u velikom je broju pohrlio na biračko mjesto u Sarajevo kako bi podržao Vaš izbor. Vjerujemo da ćete upravo Vi obnoviti zajednišvo hrvatskog naroda diljem svijeta, zajedništvo kakvo smo imali pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. Jer, kako reće predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović: „Jedan je hrvatski narod, jedan je Domovinski rat i jedan je HDZ!“. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-jedan-hrvatski-narod-jeda...