Buduća predsjednica RH predstavila je na izvanrednom Saboru HSP-a „Dr. Ante Starčević“ u Zadru, kao što znate, svoj izborni program „Za bolju Hrvatsku“. Osvrnula se na žalosnu izjavu premijera da Hrvatska nikada neće biti bogata, dosadašnjeg predsjednika Josipovića koji pet godina šuti i brine jedino o tome kako se ne bi zamjerio Milanoviću, diletantsku vladu koja nas je bacila u gospodarsko-socijalni ponor…

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/srljaju-u-monetizaciju-jer-nisu-znali-po...

ZA povratak iseljeništva

Kolinda Grabar-Kitarović zasebni je dio svog govora posvetila Hrvatima izvan RH, naglasivši pritom da Hrvatska trenutačno i nema vanjsku politiku, a koja bi bila vođena nacionalnim interesima:

- Ovo je Hrvatska, a ne regija! Pozvat ću iseljeništvo da nam se vrati! Brinut ću o Hrvatima izvan Domovine. Tuđe poštujemo, ali trebamo voditi računa o svojim nacionalnim interesima, kao i interesima Hrvata u BiH i Srbiji.

ZA prava Hrvata u BiH & Srbiji

Suradnja - DA! Ali uz uvjet rješavanja svih otvorenih pitanja sa Srbijom:

- To su pitanja nestalih, granice na Dunavu, povratka ukradenoga kulturnog blaga, ali isto tako i da Hrvati u Srbiji imaju jednaka prava kao i Srbi u Hrvatskoj! Ustrajat ću, također, na potpunoj ravnopravnosti Hrvata u BiH - mi smo jedan narod i jedno biće! Moramo se pobrinuti za njih, moramo im pomoći, jer bez hrvatskog naroda nema suverene i europske BiH!

http://hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iseljenistvu-zelim-vratiti-ponos-i-...