Nastavlja se vrijedni humanitarni rad naših koordinacija u europskim zemljama. Mladež Hrvatske demokratske zajednice Sjeverna Rajna Vestfalija (NRW) i Hrvatska katolička misija Essen u Njemačkoj donirali su 55 bolničkih kreveta za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Zajedničkim snagama

Dom za starije osobe „Papst Leo“ iz grada Essena - gdje živi vrlo vitalna zajednica hrvatskih iseljenika - rashodovao je, naime, dio svojih krevetnih kapaciteta. Podržana je inicijativa vlč. voditelja HKM Essen Stjepana Penića i predsjednika Mladeži Sjeverna Rajna Westfalija (i dopredsjednika istoimene koordinacije) Marija Primorca za preuzimanje i donaciju kreveta.

Kreveti su vrijedni između 800 i 1 000 eura, u izvanrednom su stanju, a veliki dio njih je i električki opremljen - što je značajno ne samo za pacijente, već i za medicinsko osoblje.

Ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić je zajedno s glavnom sestrom SKB Mostar Zdravkom Lončar i dr. Vlatkom Martinović - te u suradnji s Marijom Primorcem iz Essena - pripremio je potrebnu dokumentaciju za transport bolničkih kreveta.

Ljubav prema rodnoj grudi

Brojni članovi Mladeži Koordinacije Sjeverna Rajna Westfalija priključili su se akciji utovara doniranih kreveta. Akciju su, također, podržali Nedjeljko Primorac, Mate Primorac, Ilija Luburić, tajnik Mladeži Dario Peran, Ivica Rajič, Andrija Oreč i Slaven Bevanda.

Ljubav i briga prema rodnom zavičaju još su jednom pokazali zajedništvo i spremnost za činjenje dobrih djela. Donirani kreveti stigli su na svoje odredište i već su u uporabi u SKB Mostar.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/humanost-na-djelu-donacija-za-z...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/humanost-na-djelu-donacije-za-d...