Izaslanstvo HDZ-a - kojeg predvodi predsjednik Tomislav Karamarko - u višednevnom je posjetu Hrvatima u Kanadi. Predsjednik HDZ-a oduvijek je posebnu pažnju - konzekventno i beskompromisno - poklanjao Hrvatima u iseljeništvu. Otuda i ovaj posjet dalekoj Kanadi.

U izaslanstvu naše stranke su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač i tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić.

Golem doprinos iseljeništva na putu neovisnosti

Jedinstvo domovinske i izvandomovinske Hrvatske, neraskidiva povezanost između matice i iseljeništva, jedan je od HDZ-ovih strateških prioriteta. U gradu Mississaugi (pokraj Toronta, pokrajina Ontario) glavni tajnik Brkić, međunarodni tajnik dr. Kovač i tajnica za iseljeništvo Mađerić održali su sastanak s predstavnicima Koordinacije HDZ-a Kanada. Ispred Koordinacije sastanku je prisustvovao predsjednik Josip Zaradić.

U obraćanju prisutnima, Brkić je istaknuo golemi doprinos hrvatskog iseljeništva u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Zahvalio je našim iseljenicima na svim njihovim dosadašnjim aktivnostima i angažmanu te pozvao da se maksimalno uključe u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Hrvatska demokratska zajednica sve će učiniti da bi zaustavila iseljavanje iz Hrvatske. Prioritet je zapošljavanje mladih i pokretanje gospodarstva! A vodstvo stranke neće dozvoliti da politika bude sredstvo za osobne interese pojedinaca!

Zajedno u pobjede!

Članovi Koordinacije HDZ-a Kanada izrazili su iznimnu zahvalnost izaslanstvu HDZ-a za posjet ovoj prekooceanskoj zemlji u kojoj živi i radi brojna hrvatska zajednica iseljenika.

Snagom zajedništva u nove pobjede!