U Stuttgartu (Njemačka) je na izbornoj skupštini Koordinacije HDZ-a Baden-Württemberg za predsjednika izabran Mile Baričević. Osim jednog suzdržanog glasa, dobio je potporu svih izaslanika na skupštini. Inače, Baričević je predsjednik ogranka naše stranke u Stuttgartu.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/novo-vodstvo-hdz-stuttgart

Izbornoj skupštini prisustvovala je tajnica za iseljeništvo HDZ-a Margareta Mađerić i saborski zastupnik Ante Babić. Iz Frankfurta je na izbornu skupštinu stigao i tajnik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Franjo Akmadža. 

Spoj mladosti i iskustva

Nakon što je preuzeo novu dužnost, Baričević je u izjavi za hdz.hr istaknuo - ne bez ponosa - da se nakon pobjede Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima mnogo mladih učlanjuje u stranku. A jedan od prvih zadataka mu je osnaživanje rada stranačkih ogranaka i priprema za parlamentarne izbore.

- Prioritet nam je osnažiti i pojačati rad naših stranačkih ogranaka. Pred nama su parlamentarni izbori, izvandomovinska Hrvatska će - kao i na predsjedničkim izborima - dati doprinos našoj pobjedi. Važno je istaknuti da se - nakon što smo dobili prvu predsjednicu RH - mnogo mladih ljudi učlanjuje u HDZ. A planiramo organizirati u sljedećem razdoblju dosta tribina - suradnja sa Središnjicom je izvrsna.

Novo vodstvo

Za Baričevićeva zamjenika izabran je predsjednik HDZ-ova ogranka Nürtingen Pero Vidović. Osim predsjednika i zamjenika predsjednika, na izbornoj skupštini izabrani su još dopredsjednik i tajnik. Za dopredsjednika je izabran predsjednik HDZ-ova ogranka Metzingen Željko Boroš, dok je za tajnika izabran Ivica Popek. Članovi predsjedništva su postali Marina Knežević, Dinko Habulin, Petar Kožul, Marija Marić, Željko Pezelj i Ivica Popek. Za predsjednika Časnog suda izabran je Luka Jurica.