U Hrvatskom franjevačkom svetištu Kraljice Mira u kanadskom Norvalu (pokrajina Ontario) tradicionalno se 14. lipnja slavi blagdan svetog Antuna Padovanskog, omiljenog sveca svega svijeta. Na svetoj misi u župnoj crkvi - otvorenoj i posvećenoj 2008. - svake se godine okupljaju tisuće i tisuće naših iseljenika iz svih krajeva Kanade. Proslavu blagdana sveca - kojem su posvećene brojne crkve u domovini i izvan nje - ove godine je pohodilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom. Kao što znate, izaslanstvo HDZ-a u višednevnom je posjetu iseljenicima u Kanadi. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-kanade-snaga-zajednistva-dom...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/karamarko-s-hrvatima-u-kanadi-z...

Priopćenje naše stranke o proslavi sv. Antuna i susretu predsjednika Karamarka s kanadskim ministrima donosimo u cijelosti:

Na proslavi sv. Antuna u Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljice Mira u Norvalu okupilo se oko 5.000 Hrvata. Nakon svete mise sve okupljene je pozdravio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Svima koji nose ime Antun, Ante, Antea... čestitao je imendan i zahvalio na toploj dobrodošlici koju su mu pripremili kanadski Hrvati. Istaknuo je izuzetno važnu ulogu hrvatskog iseljeništva u stvaranju slobodne i samostalne RH.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se i s kanadskom ministricom vanjskih i konzularnih poslova Lynne Yelich, te ministrom obrane Jasonom Kenneyjem.