Još jedna vrijedna humanitarna akcija naših stranačkih organizacija u inozemstvu! Koordinacija Hrvatske demokratske zajednice Švicarske i Kneževine Lihtenštajn donirala je 5.000 švicarskih franaka (oko 35.000 kuna) Dječjem vrtiću „Maruškica“ u Škabrnji. A taj škabrnjski vrtić pohađa 60-ak djece te će ova vrijedna donacija zasigurno pomoći unaprjeđenju njegovog rada.

Veliko srce za pomoć Domovini

- Za vrijednu donaciju od srca najiskrenije hvala u ime svih žitelja Općine Škabrnja, osobito naše djece. Novac će se uz dogovor s ravnateljicom Danijelom Kuzmar iskoristiti na najbolji mogući način za još ljepši i učinkovitiji rad „Maruškice“, našeg ponosa - istaknuo je načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar.

- Ova humanitarna akcija dokazuje da Hrvati izvan domovine zaista imaju i srce i volju pomoći drugima - naglasio je pak predsjednik Koordinacija HDZ-a Švicarske i Kneževine Lihtenštajn Ivan Roščić - Iko

Brojne humanitarne akcije

Istaknuo je da su dosad pomogli mnogobrojne lokalne zajednice i udruge u Hrvatskoj i BiH.

- Pred nama je i akcija za pomoć NK „Škabrnja“, koja prema riječima načelnika želi u veći rang nogometnog natjecanja. Hrvatsko iseljeništvo godišnje u Domovinu pošalje oko 1,1 milijardu eura, što je više od svih stranih ulaganja. Najvažnije je vratiti i jačati povjerenje naših ljudi koji žive izvan granica Hrvatske te na tom temelju graditi partnerske odnose.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/hrvatsko-iseljenistvo-godisnje-u-nasu-zemlju-posalje-11-milijardu-eura-sto-je

Dodao je da želi poslati poruku da hrvatsko iseljeništvo nikad neće zaboraviti hrvatske branitelje, djecu i sve Hrvate u domovini.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/03012017/vrticu-maruskica-pet-tisuca-svicarskih-franaka

Foto: Velimir Brkić (Zadarski list)