Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sa suradnicima se danas, 15. studenog, u Frankfurtu sastao s čelnicima koordinacija i ogranaka HDZ-a iz cijele Njemačke, Švicarske i Belgije. 

U ime domaćina, visoko izaslanstvo HDZ-a - u kojem su, među inim, još bili glavni tajnik Milijan Brkić, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH zastupnik Ivan Šuker- te tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić - pozdravio je predsjednik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke Kruno Šimović.

Sigurna pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović

U svom obraćanju, predsjednik Karamarko obuhvatio je sve aktualne hrvatske teme, s naglaskom na ekonomsku krizu i cjeloviti Program gospodarskog oporavka HDZ-a te, naravno, skorašnje predsjedničke izbore. Istaknuo je da očekuje sigurnu pobjedu kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović i pozvao sve nazočne da se maksimalno angažiraju u njezinoj kampanji.

Uslijedila je rasprava u kojoj je Karamarko odgovarao na sva postavljena pitanja. Nazočne su najviše interesirali detalji HDZ-ova gospodarskog programa, porezna politika, dvostruko oporezivanje mirovina, razvojno-investicijski projekti koje ćemo pokrenuti nakon pobjede na izborima, neprimjeren odnos vladajućih prema hrvatskom iseljeništvu, izborni zakon koji diskriminira Hrvate izvan RH jući, mogućnosti investiranja...

U raspravi su, odgovarajući na pitanja, sudjelovali i glavni tajnik Brkić, međunarodni tajnik dr. Kovač i zastupnik Šuker. 

Korektnost, otvorenost, pristupačnost

HDZ-ovi dužnosnici iz Njemačke, Švicarske i Belgije izrazili su zadovoljstvo Karamarkovom pristupačnošću i spremnošću za otvorenom raspravom, a također i pozitivnom promjenom odnosa HDZ-a prema iseljenicima. Posebno je, i to od više nazočnih, pohvaljen više nego korektan angažman te susretljivost i efikasnost tajnice za iseljeništvo Margarete Mađerić.

U završnom obraćanju Karamarko je apelirao na jedinstvo i suradnju među svim članovima Stranke, a ponaosob je njemačke HDZ-ovce pohvalio za dobru organiziranost i odlične rezultate. Vodeći njemački HDZ-ovci uzvratili su mu izrazima zadovoljstva što već treći put mogu ovako otvoreno razgovarati s Karamarkom i njegovim najbližim suradnicima.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/karamarko-s-celnicima-njemackog-hdz 

Više fotografija o frankfurtskom susretu pogledajte na Facebooku: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.788554367869259.1073741890.333...