Voditeljica HDZ-ove delegacije u EP-u Dubravka Šuica gostovala je u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Mannheimu na tribini koju su zajedno organizirali Koordinacija HDZ-a Srednje Njemačke i prije dvije godine obnovljeni ogranak naše stranke u okrugu Rhein-Kreis-Neckar (savezna pokrajina Baden-Württemberg).

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/baden-wurttemberg-za-predsjednicu

Šešelj, Milanović/Josipović, egzodus

Članovi stranke, a među iseljenim Hrvatima takvih je puno, otvoreno su razgovarali s eurozastupnicom (i nacionalnom potpredsjednicom HDZ-a) o mnogobrojnim aktualnim političkim pitanjima - od rezolucije Europskog parlamenta o Šešelju i znakovitoj šutnji Beograda do katastrofalne gospodarsko-socijalne situaciji u Hrvatskoj i razmjerima štete za koju je „zaslužna“ Milanovićeva i Josipovićeva nesposobna vlada. 

Izrazili su zadovoljstvo širenjem hrvatske zajednice u Mannheimu zadnjih godina, no ističu da je tome, nažalost, pridonijela tužna činjenica - sve više naših sunarodnjaka u Njemačku dolazi u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom. A na što ih prisiljava loša politika SDP-ove vlasti.

Pobjeda unatoč cenzuri

- Trijumf Kolinde Grabar Kitarović, kandidatkinje najvećeg broja Hrvata, bit će još jedna pobjeda u niski uspjeha HDZ-ove koalicije - istaknula je Šuica.

S tribine je skorašnjoj predsjednici RH upućena jednoglasna podrška, ali sudionici su se požalili da je HTV postao bilten Milanovićeva predsjedničkog kandidata Ive Josipovića te na cenzuru kojoj je u režimskim medijima HDZ-ova kandidatkinja.

Uz iseljeništvo

Kao što znate, Grabar-Kitarović već je mnogo puta istaknula da se iseljeništvu mora vratiti utjecaj i mogućnost sudjelovanja u razvoju Hrvatske. U njezinom programu „Za bolju Hrvatsku“ iseljeništvo zauzima važno mjesto - kao, uostalom, u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pod vodstvom predsjednika Karamarka.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iseljenistvu-zelim-vratiti-pono...